CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Sokba kerülnek Orbán hazugaságai

2012. szeptember 17. 00:02 - csú

Orbán-virtus-333.pngA baltás gyilkos ügyében beigazolódtak legrosszabb sejtéseink. Orbán Viktor maga felelős azért, hogy Ramil Safarov kiszabadulhatott. Mondom, sejtettük ezt, de magyar emberként mégiscsak szégyen, hogy ilyen miniszterelnöke van az országnak - írja Mesterházy Attila, az MSZP elnöke az MTI-Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott cikkében. A szégyen része az is, hogy nincs senki a Fideszben, aki megállítaná Orbánt. Inkább újabb és újabb verziókkal állnak elő, hogy mentsék a főnöküket. Szerecsenmosdatás zajlik.

Immár nyilvánosságra kerültek azok a dokumentumok, amelyek bizonyítják: a külügyminiszter és az igazságügyi miniszter figyelmeztette a miniszterelnököt, hogy a baltás gyilkos kiszabadulhat Azerbajdzsán területére lépve - folytatja Mesterházy Attila. Azt is előre jelezték, hogy ennek botrányos, káros következményei lesznek Magyarországra nézve is. Orbán Viktor azonban félresöpörte a figyelmeztetéseket. Az orbáni "újbeszéd" erre az eljárásra az "összkormányzati koordináció" kifejezést használja, ami a következőt jelenti: Orbán nagy ritkán meghallgatja mások tanácsát, de csak azokat a véleményeket veszi figyelembe, amelyek azonosak a sajátjával. Ez az orbáni kormányzás egyik alaptétele.

A miniszterelnök a parlamentben azt is mondta, hogy a kiadatási ügyben helyesen jártunk el és fordított esetben is ezt tennénk. Tessék? Fordított esetben, azaz egy külföldön gyilkoló magyar baltás esetében is szabadlábra helyezné a tettest Orbán Viktor, ha érdekei úgy kívánnák? Jó tudni. A miniszterelnök azt is állította: számolt az ügy minden következményével. Így tehát azzal is számolnia kellett, hogy a baltás gyilkost szabadon engedik. Nem mondta, hogy nem helyes, ami történt. A kormányfő aktívan hozzásegítette Safarovot a szabadsághoz, s szerinte jól van ez így. A Fidesz belegabalyodik saját hazugságaiba. Lázár János például azzal próbálta menteni hűbérurát, hogy azt állította: nem Orbán döntött a baltás gyilkos ügyében. Orbán viszont órákkal később Lázárt cáfolta. Az, hogy Orbán elismeri, "számolt minden következménnyel", halomra dönti az elmúlt két hét magyarázkodásait az azeri "garanciáról". Orbán tudta, hogy az azeri ígéret csak formagyakorlat, kellék. Leboltolta ő már ezt júniusban Aliyevvel. Egyetlen nyitott kérdés maradt csupán. Végül is, mi az az előny, ami miatt Orbán úgy gondolta, megéri világra szóló szégyent hozni a magyarok fejére? Továbbá, kinek szánja ezt az előnyt Orbán? Az országnak vagy csupán önmagának, valamint barátainak és üzletfeleinek? Erről kellene világosan beszélni. 

A lapok kiterítését várjuk Orbán Viktortól IMF-ügyben is. Ma már mindenki tudja, hogy a miniszterelnök - már megint - hazudott, mikor arról beszélt, hogy az IMF egy halállistát küldött Magyarországra. Kétségkívül jöttek üzenetek a Valutaalaptól és az Uniótól, ám Orbánon kívül senki sem erősítette meg, hogy a követelések valóban léteznének. Orbán Viktor megtehetné, hogy nyilvánosságra hozza, a kamerák elé tárja a listát, ezzel cáfolhatatlanul bizonyítaná igazát. De nem teszi. Pedig a Valutaalap-tárgyalás nem a kormányfő magánbiznisze. Nem tarthatja titokban, mit vár el az IMF és ehhez képest mit képvisel a kormány. Fals és hazug a tárgyalási pozíciók védelmére hivatkozva titkolózni, hiszen Orbán maga kezdett el a listáról beszélni. Nincs kétségem afelől, hogy Orbán továbbra is titkolózni fog. Ennek egyszerű oka van: nincs IMF-es követeléslista, amit bemutathatna. Újabb orbáni blöffel van dolgunk. A hazudozás Orbán napi politikai eszköze. Olyan ez neki, mint a levegővétel. Nem csupán az itt a baj, hogy nem ismerjük az IMF elvárásait. Nagyobb gond, hogy a magyar álláspontot se ismerhetjük. Valószínűleg azért, mert a kormánynak nincs is kidolgozott terve a megállapodásra.

Továbbmegyek, az sem dőlt még el, meg akar-e állapodni a kabinet a Valutaalappal vagy sem. Orbán még kalkulálja, milyen politikai árat kell neki fizetnie a megállapodás megkötése vagy elmaradása esetén. Az ország sorsa huszadrangú kérdés az ő nézőpontjából. Orbán arra hajt, hogy a Valutaalap helyett inkább brutális hozamokkal jegyeztesse le a magyar államkötvényeket. Ez esetben pénzhez jut és őt egyáltalán nem érdekli, hogy ily módon minden eddiginél súlyosabban eladósítja Magyarországot. Továbbá várja a pillanatot, mikor jövőre az általa jelölt új jegybankelnökön keresztül ráteheti kezét a devizatartalékra. Abból aztán tovább finanszírozná őrült gazdaságpolitikáját, elherdálva mindenünket. Ideje volna világosan beszélni. A kormány gazdaságpolitikája csőd. Az ország leszakad, az emberek szegényednek, fogynak a munkahelyek, növekednek az adóterhek, nincs befektetés és hitel, a világban hol nevetség, hol szörnyülködés tárgyává lett a magyar politika. A miniszterelnök minden szava hazugság, mert a valósággal már nem mer szembenézni. Csatlósai pedig gyávák, hogy megfosszák hatalmától. Ígérem azonban, hogy ebben a segítségükre leszünk: a szocialisták kimondják az igazságot és leváltják Orbánt. Gondunk lesz rá, hogy a Fidesz szembenézzen a valósággal és annak minden következményével - zárja sorait Mesterházy.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr884780334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása