CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Személyi kultusz építése Csepelen koszorúval és lemásolt tiltakozással

2012. október 07. 00:03 - csú

Felkiált-jel-kicsi_2.jpgA népszerűség hajhászásáért mindenre hajlandó Csepelen a jelenlegi fideszes városvezetés. Gátlás nélkül löki félre a hagyományokat és gúnyt űz a szolidaritásból. Tegnap mind a kettőre gyártottak elrettentő példát.

A Csepel újság értesülése szerint az aradi vértanúkra történt helyi kegyeleti megemlékezésnél újabb lépést tettek a kerületvezetők a személyi kultusz történelemből már jól ismert végállomású útján. Ami pedig egy felháborító atrocitást követő polgármesteri tiltakozást kísérő lebukást, lekezelést illet, az bizony egyszerre szégyenletes,  nevetséges. és botrányos. Nézzük a tényeket! Az október 6-i koszorúzáson részt vevő szemtanúk hozzánk küldött e-mai-jeikben emlékeztettek arra, hogy

már korábban látszott: a jelenlegi városvezetők szakítani akarnak a rendszerváltás óta tartó gyakorlattal. Mostanáig – 2010 őszétől ugyan döcögve – a megemlékezéseken  az önkormányzat koszorúzása után a diákok, majd pedig a kerületi kisebbségi (nemzetiségi) önkormányzatok, a képviselő-testületet alkotó pártok, a civilszervezetek és az egyházak vezetői következtek. Mindig az éppen koszorúzó szervezet nevét, de nem a vezetők nevét jelentették be. Idén október 6-án Csepelen ennek is véget vetett a fideszes vezérkar. Rajtuk kívül – név szerint ‑ más nem is létezett, nem is létezhetett a megemlékezésen. Ők viszont kiadósan. Korábban – a szocialisták időszakában – nem a vezetők nevét, hanem azokét sorolták, akikre a virágokkal emlékeztek. Most a szertartás elején külön, név szerint köszöntötték a polgármestert és a három alpolgármestert. Aztán – a beszámolók szerint – a koszorúzásnál ugyanezt a névsorolvasást tartották meg. A csepeli kisebbségek (nemzetiségi önkormányzatok) képviselői értetlenül fogadták az előzményeket és a következményeket. Tekintettel a közelmúlt igen szerencsétlen, a kormányfő által generált történésekre, különösen fájó volt az örmény kisebbség megsértése, hiszen az aradi vértanúk között két örmény származású áldozat is volt Kiss Ernő honvéd altábornagy és Lázár Vilmos honvéd ezredes személyében. 

Kinek és miért jó ez az ünnephez méltatlan Fidesz-személyi kultusz, a kegyelet megzavarása, a megemlékezők szándékos háttérbe szorítása?

Ugyanezt kérdezhetjük a polgármester - szintén tegnapi - megnyilvánulásáról. Kinek és miért jó, ha lejáratja a csepeliek egyik legfőbb értékét, a szolidaritást, az együttérzést. Németh Szilárd ugyanis közleményt adott ki a Kerényi Andrást ért aljas antiszemita inzultus miatt. „Csepel lakossága elítéli a támadást és elutasítja a provokációt” – olvashatjuk a közlemény címében. Bár a részletekben sok olyan elem van, amit rendszeresen kritizálunk, a címből és a közlemény végéből kiolvasható szolidaritással minden jó érzésű csepelivel együtt azonosulni tudunk. Németh Szilárd pontosan ebből az együttérzésből és az azonosulásból űz gúnyt. Munkatársaival ugyanis előkerestetett egy hónapokkal ezelőtti, a csepeli baptista imaháznál történt Molotov-koktélos ügyet követő tiltakozást, és csaknem szó szerint azt közöltette a helyi és az országos médiában. Most több helyen ezzel élcelődnek. A csepeli szolidaritást, az együttérzést így könnyedén, laza csuklóval lejárathatja, lerombolhatja a fideszes polgármester. Bízunk benne, hogy ez nem sikerül neki, és csak egy valami marad meg az eset után Németh Szilárdnak: a szégyen. (CSÚ-anzágo)

Melléklet: 1.) Közlemény 2012. október 6-án az antiszemita támadás miatt

2. Közlemény 2012. június 7-én a baptistákat ért támadás miatt

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr984823060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fideszes Agymosottak Szövetsége Orbán Kör 2012.10.07. 15:08:39

Enynit tud a sanda banda. Ábel Bordélyház Attila, Németh Iskolaésegyébgyilkos Szilárd, Borbély Kemémylegény Lénárd és Morovik Egykorvoltpedagógus Attila. sajnos, Csepelnek csak enynire futja. Mindent lerombolnak és elhiszik, hogy ezer évig fog állni az ő birodalmuk. Pedig erre volt már intő példa őkelééknek. Deők olyanok, mint a Bourbonok...
süti beállítások módosítása