CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Diáktüntetés a Parlament előtt

2012. december 13. 00:07 - csú

Diáktüntetők-Parlament-20121212.PNGTovábbra is óriási a felháborodás a kormány múlt héten bejelentett, a felsőoktatást alapjaiban felforgató tervei miatt. A kormány drasztikusan megvágta az államilag finanszírozott keretszámokat, a felsőoktatásba vágyók nagy részét fizetésre kényszeríti, hitelfelvételre ösztönzi, az egyetemek autonómiáját pedig gyakorlatilag megszünteti. A bejelentések sokkolták a felsőoktatásban működő összes szereplőt, oktatót, diákot, szülőt, rektort, és egy tömbbé sűrítették a diákképviseleteket is. Szerdán folytatódtak a hétfőn megkezdett diákdemonstrációk - írja a nol.hu. az index.hu fotóriportja ITT LÁTHATÓ, az origo.hu képes beszámolója itt nézhető meg

Miként korábban beszámoltunk róla, hétfőn a Hallgatói Hálózat (HaHa) szervezett fórumot az ELTE épületében a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) támogatásávalA szerda esti hallgatói tiltakozást a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) szervezte. A fórumot a Hallgatói Hálózat, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Magyar Rektori Konferencia, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete és a Diákellenállás a Felsőoktatásért nevű csoport is támogatta. A Műegyetem aulájában több százan gyűltek össze. Nagy Dávid HÖOK-elnök mellett - többek között - Mendrey László, a PDSZ elnöke, a hallgatói Hálózat két aktivistája és Péceli Gábor, a BME rektora is beszédet mondott. A tiltakozók fél hatkor indultak el az Erzsébet hídhoz, onnan az Astoria felé vették az irányt, megálltak a Nemzetgazdasági Minisztérium épületénél, végül a Kossuth téren gyűltek össze  két-háromezren. Fél nyolckor az egyetemisták átjutottak a parlamentet körülvevő kordonon, a rendőrök azonban sorfalat álltak, így zárták el az utat az épület bejárata előtt. A Kossuth téri tüntetés valamivel kilenc óra után ért véget, száz-kétszáz hallgató akkor a Budapesti Corvinus Egyetem Fővám téri épülete felé indult hallgatói fórumot tartani, de a biztonsági őrök nem engedték be őket az épületbe. 

A szerdai budapesti tiltakozásról szól a következő több mint öt órás, vágatlan videobeszámoló:

Budapesten kívül több más vidéki városban is tüntettek az egyetemisták és a főiskolások. Részletek, beszámolók, friss információk ITT.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr64962643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása