CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Téli Rózsás forradalom: a helytartó (tanács) reszketni méltóztatott

2012. december 16. 00:04 - csú

Orbán a rémült-221.pngOrbán Viktor éneke a diáktüntetések, követelések hatására a már elfogadott felvételi keretszámokról és a diákhitelnek nevezett tandíjról: "ilyen nincs, nem is volt, nem is lesz a sifonérban"

Orbán Viktor miniszterelnök szombat délután Budapesten középiskolai diákokkal és egyetemistákkal egyeztetett.

Ezt követően közzétett videóüzenetében jelentette be, hogy a kormány eltörli a keretszám-szabályozás rendszerét. 

Szavaiból az is kiderült, hogy azoknak, akik elérik a felsőoktatási tanulmányokhoz szükséges követelményeket - ez ma 240 pontos bekerülési határt jelent -, és elszántak, hogy tanuljanak, és utána Magyarországon dolgozzanak, "mindenfajta eladósodás nélkül továbbra is ingyenesnek kell maradnia az egyetemi és főiskolai oktatásnak". Orbán Viktor közlése szerint Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter egy ilyen előterjesztést fog készíteni a kormány számára a jövő szerdai kormányülésre. Orbán-videoüzenet és részletek ITT 

Nem késett a válasz sem: "A Hallgatói Hálózat örül, hogy Orbán Viktor végre meghallotta az országos tiltakozást, viszont nagyon sajnáljuk, hogy Hoffmann Rózsához hasonlóan nem érti, miről beszélnek a diákok" - írták a közleményben. - "A miniszterelnök ahelyett, hogy szerdán több ezer egyetemista hívásának eleget téve előadta volna ötleteit, ma terrorelhárítókkal körülvéve tartott megrendezett beszélgetést ismeretlen fiatalokkal egy szórakozóhelyen, majd ködösítő nyilatkozatot adott ki a facebook-on. A Hallgatói Hálózat üzeni a miniszterelnöknek, hogy az érintettek bevonásán alapuló konzultációt nem válthatja fel semmilyen pr akció, csak nyílt tárgyalásokon megszületett átalakítást fogadunk el!

E közben (és ennek ellenére) az ország több pontján folytatódtak a diákdemonstrációk, és készülnek a szerdai diáktüntetésre, amelyet Budapesten, a Szalay utcában a kultuszminisztériumi államtitkárságnál fognak megtartani.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr894967691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása