CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepel legendás röplabdacsapata eltűnik a süllyesztőben?

2013. január 23. 04:44 - csú

Csepeli röplabda.jpgSzurkolói vélemény: "És szomorú, hogy nem áll melléjük a csepeli városvezetésből senki." (Az elutasítás)

A Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) versenybizottsága kizárta a bajnokságból a Csepelt. Az MRSZ-nek az MTI-hez kedden eljuttatott közleménye szerint erre azért került sor, mert a klub férfi felnőtt csapata három mérkőzésen nem jelent meg. A döntés nyomán a Csepeli Röplabda Club Sportegyesület összes eredményét törölték. A csepeliek egy éve még negyedik helyen végeztek a Magyar KupábanA Csepeli Röplabda Club honlapján a következőt olvashatjuk:

"Határozat

18/2013/01.21. A Magyar Röplabda Szövetség Versenybizottsága a Nemzeti Bajnokság I. osztályából a Csepeli Röplabda Club Sportegyesületet
kizárja.

Indoklás: A Csepeli Röplabda Club Sportegyesület felnőtt csapata három mérkőzésen (F-F1-070 Sümegi Röplabda Egyesület – Gergi Háló Csepel, F-F1-072 Gergi Háló Csepel – DEAC, F-F1-079 Kádár Kecskeméti Röplabda Club – Gergi Háló Csepel) nem jelent meg, ennek következtében a Versenykiírás 11.1. pontja szerint ki nem állónak kell tekinteni.

A Versenykiírás 11.5. pontja szerint:
„Ha valamely csapat a bajnokság során három mérkőzésen nem áll ki, a Versenybizottság a csapatot a bajnokságból kizárja.”
Ugyanakkor felhívom a sportszervezeti vezetők figyelmét, hogy a Versenykiírás 11.7. pontja szerint:
„A kizárt, megszűnt, vagy visszalépett felnőtt csapat sportszervezetének OIK, OSB, OGYB csapatait nem kell kizárni a bajnokságból.”

Tájékoztatom továbbá, hogy a Versenykiírás 11.8. pontja szerint:
„A kizárt, megszűnt vagy visszalépett NB I-ben szereplő csapat a következő évben legfeljebb NB II-ben indulhat.” Fenti ki nem állások miatt a Versenybizottság a Versenykiírás 1. sz. melléklet 6. pontja értelmében a Csepeli Röplabda Club Sportegyesületet 300.000,- forint, azaz Háromszázezer forint összegre bünteti, melynek befizetési határideje: 2013. február 18.

Fellebbezés: Jelen határozat ellen a kézhezvételtől számított 8 napon belül lehet fellebbezni a
fellebbezési díj (30.000,- forint) egyidejű megfizetésével. Jelen határozat a határozathozatalt
követő napon lép hatályba és a fellebbezésnek halasztó hatálya nincs.

Budapest, 2013. január 21.
Mezei Zoltán s.k.
Versenybizottság Elnöke
Magyar Röplabda Szövetség

Bejegyzések:

          Puskás Attila on 2013. január 22. kedd at 16:23

Nagyon szomorú vagyok, hogy egy ilyen nagy múltú sportág idáig süllyedt Csepelen. Nem a játékosok tehetnek erről, mert pénz nélkül is évekig életben tartották, erőn felül a csepeli röplabdát. Hogyan tovább? A röplabda amúgy is válságban van Magyarországon, a csapatsportok között perifériára szorult. Nagyon szomorú, hogy egy ilyen város, mint Csepel, nem képes eltartani legalább egy stabil NB II-es futballcsapatot, és NB I-es kosárlabda, illetve röplabdacsapatot. Nem hiszem – sőt tudom, hogy nem -, hogy milliárdok kellenének ehhez.
Remélem eljön még az idő, hogy mégis lesz majd egy kulturált ki sportcsarnokunk, ahol újra lesz röplabda, és kosárlabda, és talán egy kézilabda csapat is megélhetne itt. Szerintem ehhez elsősorban szándék kellene, ami valljuk meg, nincs meg a jelenlegi városvezetésben.

          Tóth Tibor on 2013. január 22. kedd at 16:56

És a “nagy” Csepel SC. ujjáélesztői hol vannak ilyenkor?
Miért csak akkor tudnak szerepelni ha parolázni kell?
Sajnálom a srácokat hogy a terem miatt ilyen csúnyán kell
őket kizárni a bajnokságból. És szomorú, hogy nem áll melléjük a
csepeli városvezetésből senki. "

Szűcs Pál:

Az előző ciklusban Németh Szilárd volt a sport-tanácsnok, most Ő az a polgármester, aki nem adott egy fillér támogatást sem a röplabdának.
Ismerje el a személyes felelősségét!
Merjen kiállni most is a választók elé!
Elég volt a visszamutogatásból!
Építkezni kéne, nem rombolni!!!

Ennyi volt?

Megvont támogatás

2012. november 7. szerda

 

A korábbi évek tendenciája volt, hogy az amúgy sem túlságosan magas – a nevezési díjra elegendő – támogatást a XXI. kerületi Önkormányzat folyamatosan csökkentette arra hivatkozva, hogy a sportra nincs pénz. Idén eljutottunk arra a szinte, hogy a személyes szóbeli ígéret ellenére teljesen meg is lett szüntetve mindennemű anyagi juttatás, pedig más csapat sportág, mely nem első osztályban szerepel továbbra is igen komoly összeget kap. Szóval jelen levél arról tájékoztat minket, hogy Magyarország legeredményesebb múlttal rendelkező röplabda csapatát nem támogatja tovább az Önkormányzat. A fűtés hiányában kialakult helyzet után mely miatt folyamatosan át kell szervezni a mérkőzéseinket újabb súlyos csapás érte a szakosztályunkat.

FORRÁS: CSEPELI RÖPLABDA CLUB

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr345036747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

czanti 2013.01.23. 11:49:47

Hihetetlen , hogy nem kaptak segítséget a fennmaradáshoz !!! Kevés olyan eredményes /a világ élcsapatait sorra legyőző/ multtal rendelkező szakosztály volt Csepelen mint a férfi röplabdások. Most itt a vége... :-((

Énisvoltam 2013.01.23. 15:37:16

T Képviselő testület ( talán nem is tisztelt) Ha Önök valóban Csepelért és nem a zsebükért, pártjukért dolgoznának , akkor ez nem fordulhatna elő!!! Ami pénzeket kerületen kívüli támogatásokra fordítottak eddig az sztem bőven elég lenne egy szakosztály fenntartásához!! Nem beszélve az egyéb érdekes kifizetésekről!!!
süti beállítások módosítása