CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hétfőn vesznek végső búcsút Wilt Pál filmrendezőtől

2013. február 02. 01:06 - csú


Wilt Pál-20130108_1.PNGMiként korábban közöltük, elhunyt Wilt Pál.

A csepeli rendszerváltás krónikásától, a nemzetközi hírű  filmrendezőtől február 4-én hétfőn 12 óra 30 perckor vesznek végső búcsút a fővárosi Fiumei úti temető szóróparcellájában - tájékoztatta a Magyar Filmművészek Szövetsége az MTI-t.

A filmművészt január 7-én, 62 éves korában érte a halál.

Wilt Pál 1950. május 8-án született Vilt Tibor (aki a ma isi álló, de vörös csillagtól megfosztott csepeli Szikratávíró emlékmű alkotója) és Schaár Erzsébet szobrászművészek fiaként. 1972-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, első munkáit a Balázs Béla Stúdióban készítette. Később tagja volt a Mozgókép Innovációs Társulás és Alapítványnak, majd 2002-től a PhoenixMIT Egyesületnek.

Dokumentumfilmes munkássága a hetvenes években az európai hírű Budapesti Iskolához kötötte. Filmjei közül kiemelkedik az ötrészes Nevelésügyi sorozat, melynek társrendezője Dárday Istvánnal, Mihályffy Lászlóval, Szalai Györgyivel és Vitézy Lászlóval. Szintén társrendezője volt a Hat bagatell című szkeccsfilmnek Bódy Gábor, Dárday István, Fehér György, Jeles András és Tarr Béla mellett. Hiánypótló munkája a Csepel múltját és jelenét feltáró dokumentumfilm-sorozat.  

Utolsó, már befejezetlen alkotása a csepeli szakközépiskolában történt 2009-es kettős gyilkosság hátterét, a tragikus történet szereplőinek indítékait kutatta.

Forrás: mti.hu, 21. kerületi Hírhatár

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr685057843

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: click here to visit www.giovaniconnection.it for free 2019.02.10. 15:37:01

cthulhu crochet mask pattern - Dangers of splitting adderall xr capsules

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása