CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kiárusítják vagy megtartják a csepeli SZTK-t? Sorsdöntő szavazás ma délben a Szent Imre téren!

2013. február 04. 06:59 - csú

SZTK-OK-kérdős.pngTemetésre vagy feltámadásra hív ma délben a Szent Imre téri harang? Hétfőn ez az igazi kérdés. Ma délben rendkívüli képviselő-testületi ülés lesz Csepelen, a Szent Imre téri polgármesteri hivatalban az Áruház téri csepeli SZTK sorsáról. A tét: a csepelieké marad a 2005-ben több milliárd forintos önkormányzati pénzből felújított és azóta is működtetett intézmény vagy az állam a kerületi Fidesz jóváhagyásával – a csepeli iskolákhoz hasonlóan – erre is ráteszi a kezét. A képviselő-testület összetétele, a jelenlegi kétharmados Fidesz többség miatt a vita- és érvelés nélkül döntő narancs-gépezet gombnyomásán múlik a válasz. Egyelőre kérdéses, hogy a fideszes városatyák és városanyák meghallották-e a csepeliek szavát és az ellenzéki párok követelését? A CSEPELI SZTK MARADJON A CSEPELIEKÉ!!! A XIII. kerületi szocilista városvezetés már döntött: Angyalföldön az egészségügyi intézményeiket nem hagyják államosítani.

A további tájékozódáshoz: Dobák István előterjesztése, az MSZP állásfoglalása, három szervezet közös közleménye, a DK tiltakozása, az LMP közleménye, a Jobbik nyílt levele, Borbély Lénárd alpolgármesger és a Fidesz meghátrálása

Miként pénteken már közöltük, vége a Fidesz-sunnyogásnak, mellébeszélésének! Hétfő délben Dobák István szocialista frakcióvezető-helyettes előterjesztésealapján rendkívüli képviselő-testületi ülés lesz  az SZTK sorsáról. A DK és az LMP által is támogatott MSZP-s előterjesztés azt javasolja: a csepeli SZTK maradjon a csepelieké! A Jobbik szintén az SZTK megtartása mellett állt ki. A kerületi Fidesz a szavak szintjén meghátrált, de kétfenekű beszédéből úgy látszik, hogy valamire még készülnek a képviselői. A déli harangszó után sok mindenre fény derül.

Esze ágában sincs a csepeli fideszes városvezetésnek, hogy megkérdezze a csepelieket: ugyan legyenek szívesek megmondani, szerintük mi legyen az Áruház téri (ma Görgey téri) orvosi rendelővel, amit a legidősebb csepeliek csak OTI-nak, a legtöbben pedig SZTK-nak neveznek és ismernek. (A csepeliek már csak ilyenek: orvoshoz, gyógyulni az SZTK-ba és nem „a Tóth Ilonába” járnak.)

Most mégis kénytelenek lesznek színt vallani a fideszes városatyák és városanyák is, mert Dobák Istvánnak, az MSZP csepeli önkormányzati frakcióvezető-helyettesének előterjesztését napirendre tűzve rendkívüli képviselő-testületi ülést hívott össze hétfő délre (február 4-én 12 órára) a Szent Imre téri polgármesteri hivatalba Németh Szilárd polgármester. A Csepel újság információi szerint a négy szocialista képviselő kezdeményezését aláírásával támogatta a Demokratikus Koalíció és az LMP képviselője is. Németh Szilárdnak ezek után – ha nem akart törvényt sérteni, akkor nem volt más választása – össze kellett hívni a rendkívüli képviselő-testületi ülést, ahol neki és fideszes párttársainak színt kell vallani: a csepelieké maradjon az SZTK, vagy a sok milliárdért felújított és működtetett intézményt átjátsszák a fideszes állami gépezetnek.

A testületi munkáról kapott korábbi hírek alapján joggal feltételezhetjük,hogy a kerületi Fidesz az SZTK-ügyében is felsőbb Fidesz-szervek, fideszes vezérek és nem a csepeliek véleménye alapján dönt. A cáfolatot, a csepeliek érdekében született döntést szívesen közölnénk.

A további tájékozódáshoz: Dobák István előterjesztése, az MSZP állásfoglalásahárom szervezet közös közleménye, a DK tiltakozása, az LMP közleménye, a Jobbik nyílt levele, Borbély Lénárd alpolgármesger és a Fidesz meghátrálása

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr445060773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása