CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A gyalázatos bosszú után

2013. február 14. 06:59 - csú

 VOX-156.png„Erkölcstelen, emberileg elfogadhatatlan mindannyiunk számára az a bosszúhadjárat, amelyet egyes fideszes önkormányzati tisztségviselők folytatnak Csepelen, a másképp gondolkozók és fiaik ellen. Ez nem „a bűn üldözése”. Ez maga a bűn!... Vannak azonban sokan, akik meg sem merik írni a velük történteket. Van olyan ismerősöm, aki nem mer beszélni arról, hogy két év után végre el tudott helyezkedni, mert fél, hogy a hír eljut a csepeli hatalmasokhoz és utánanyúlnak, és  a felvételi kapuk azonnal bezárulnak”előtte"- olvashatjuk V O X írásában. Íme a teljes publicisztika:

     „Az apja túl messze ment a blogjában a bírálattal, amit nem hagyhatunk megtorlás nélkül”  - ezért az egyik csepeli intézményben dolgozó fiát kirúgatták a csepeli fideszes vezetők.

      A fentiek február 7-én jelentek meg itt a csepelujsag.blog.hu-n. Az írás címe: Gyalázatos bosszú. Több százan olvasták, több tucatnyian vették a bátorságot és még ajánlották is, ami valószínűleg azt jelenti, hogy ők is felháborodtak a történteken. Sőt! Beszélnek róla, baráti körben, szomszédok, ismerősök előtt. Terjesztik. Hozzám is így jutott el először az ügy. Teljesen egyetértek a hallottakkal, leírtakkal. Erkölcstelen, emberileg elfogadhatatlan mindannyiunk számára az a bosszúhadjárat, amelyet egyes fideszes önkormányzati tisztségviselők folytatnak Csepelen, a másképp gondolkozók és fiaik ellen. Ez nem „a bűn üldözése”. Ez maga a bűn!

Vannak azonban sokan, akik meg sem merik írni a velük történteket. Van olyan ismerősöm, aki nem mer beszélni arról, hogy két év után végre el tudott helyezkedni, mert fél, hogy a hír eljut a csepeli hatalmasokhoz. Több ismerősöm panaszolta, hogy 2010-es kirúgása óta, nem tud elhelyezkedni, mert a helyi vezetők mindenhol utánanyúlnak, és a nagyhatalmú fideszes képviselő urak, a „jégarcúak” telefonjai után a felvételi kapuk azonnal bezárulnak.

      Teszik ezt akkor, amikor az egész országban szemtanúi lehetünk a kormánypárt által folytatott szemérmetlen osztogatásoknak. Néhány példa, amely bizonyítja egyrészt, hogy a fideszes, kereszténydemokrata parlamenti honatyák hogyan „gondoskodnak” saját pereputtyuk elhelyezéséről, másrészt mutatja a fideszes baráti kör gazdasági összefonódását is:

> a Magyar Országgyűlés Hivatalában dolgozik, a képviselő személyi titkáraként, például Lukács Tamás felesége, Bagdy Gábor lánya, Salamon László lánya, Stágel Bence felesége, Szászfalvi László, Harrach Péter és Básthy Tamás fia;

> egymás rokonait alkalmazzák: például Latorcai János országgyűlési alelnök felesége Rubovszky György beosztottja, míg az utóbbi lánya, az előbbi titkára;

> Orbán Viktor unokatestvére, Vitézy Zsófia, a Budapesti Fesztiválközpont vezetője, Vitézy Dávid a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója. Az utóbbi édesanyja, Hankiss Ágnes, a Fidesz Európa Parlamenti képviselője;

> jól fizető önkormányzati állást kapott Kontrát Károly államtitkár lánya, Balsai István alkotmánybíró fia;

> a Fidesz Európa Parlamenti képviselőjének, Szájer Józsefnek a feleségét, Hagyó Tündét 9 évre nevezték ki az Országos Bírósági Hivatal elnökének;

> Orbán Viktor jó barátja, Mészáros Lőrinc, felcsúti polgármester, már 1375 hektár állami földterületen gazdálkodhat, ami messze meghaladja a pályázható 1200 hektáros mértéket;

> a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség pályázatán, 107,9 millió forintot nyert Tiffán Zsolt, a Fidesz országgyűlési képviselője, panzió építésére, stb., stb.

      Jól fizető állami állások, állami földek, pályázati pénzek, a rokonságnak, a baráti körnek, a pártkatonáknak. Gazdagodó fideszes családok, gyarapodó földesurak. Közös jellemzőjük: vagy fideszes párttagkönyvvel rendelkeznek, vagy a családi, baráti kör tagjai, és egyikük sem bírálja  a Fideszt, illetve politikáját vagy bármely vezetőjét.

      Közben Csepelen – meg másutt is –, kirúgják a blogoló bíráló fiát, meggátolják a kirúgottak elhelyezkedését. Aki nem hódol be, nem hajlandó állásából önként felállni, s egy fideszes cimborának átadni a helyét, azt megtámadják, lejáratják, ellehetetlenítik. Kellenek a hatalomnak, a családtagoknak, barátoknak, a Fideszt elvtelenül kiszolgálóknak a hatalmi pozíciók, a biztos állások. Nem állítom, hogy minden fideszes vezető, polgármester, alpolgármester, képviselő így gondolkodik, mint ahogy azt sem, hogy mindig tudtukkal történnek ezek a disznóságok. Viszont azt igen, hogy a többségük mindehhez asszisztál. A hatalom mindent felülírt. Leginkább a tisztességet. Pedig 2010-ben, itt Csepelen, fennen hirdették minden fórumon: „Ésszel, szívvel, tisztességgel!”.  Szerintem már csak egy a fontos számukra: a hatalom.

V O X

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr195079386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magánzó és kamikáze 2013.02.14. 10:21:20

Már csak egy év két hónap kb. Hajrá!
süti beállítások módosítása