CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mérgezésveszély Csepelen, a Gyimesi utca, a József Attila utca és a Rákóczi tér környékén

2013. február 19. 12:28 - csú

Méreg-3.jpgSorozatos macskagyilkosságokról, mérgezésekről kapott hírt az állatmentő, illetve -védő szervezetektől az ittlakunk.hu hírportál.

Azt írják, hogy információik szerint Csepelen, a Gyimesi utca környékén pusztult el sok cica; hol fagyálló folyadékkal, hol növényvédő szerrel végeztek velük. A József Attila utcai lakótelep, Rákóczi tér környéke is mérgezésveszélyes terület. A múlt héten egy óra leforgása alatt két macska lelte halálát, szörnyű kínok között.

Mit tegyünk, ha szándékos állatgyilkossággal, kínzással szembesülünk?

  • Ha az állat él, természetesen vigyük orvoshoz, akivel írassunk részletes szakvéleményt!
  • Ha az állat nincs vészhelyzetben, készítsünk képeket a helyszínről, ha az állat azonnali ellátást igényel, akkor erre kérjünk meg valakit, mielőtt a bizonyítéknak nyoma vész!
  • Ha az állat mérgezés, kínzás áldozat lett, azonnal rendőrt kell hívni, aki jegyzőkönyvet vesz fel, fényképeket készít. Lehetőleg készítsünk fotókat magunk is, mert ha nincs tetem, nincs bizonyíték, büntetlenül megússzák az állatkínzók!
  • Minél előbb tegyünk feljelentést ismeretlen tettes ellen, hiszen a kihelyezett méreg akár egy gyerek számára is halálos veszélyt jelenthet!
  • Ne tartsunk a szomszédok, ismerősök bosszújától; a feljelentés megtételekor kérhetjük, hogy az adatokat kezeljék bizalmasan!

Az állatkínzás bűncselekmény. Elkövetése esetén letöltendő szabadságvesztést is kiszabhat a bíróság.

Forrás: ittlakunk.hu

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr945091998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása