CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli kettős gyilkosság: Deme ügyvédet váltott, áprilisban ítélet

2013. március 14. 03:33 - csú

5-Deme bilincsben-333.pngA ma.hu hírportál közlése szerint  Deme Gábor szakított eddigi ügyvédjével, dr. Ruttner Györggyel, aki a csepeli kettős gyilkosság ügyében védte az elsőfokú tárgyalás végén életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélt Deme Gábort. A szakítás okáról azt lehet tudni bizonyosan, hogy Deme Gábor elégedetlen volt Ruttner Györggyel, mert nem sikerült elérnie védence felmentését a kettős gyilkosság miatti vádak alól. Ruttner György arra építette a védelmet, hogy Deme Gábor „rosszkor volt rossz helyen”, amikor a Csepel-sziget Általános és Szakiskolában megölték az intézmény vezetőjét és tanárát 2009. január 7-én.

A bíróságot arról próbálta meggyőzni, hogy Demének nem volt köze az emberöléshez, s a bűncselekmény pillanatában már nem is tartózkodott a helyszínen. A Fővárosi Törvényszék bírói tanácsa elsőfokú ítéletében azonban nem fogadta el a védelem álláspontját, mert minden bizonyíték ellene szólt. A szakításban állítólag szerepet játszott az is, hogy Ruttner György túl sok pénzt kért el ügyvédi munkájáért, de eredményt nem ért el. Galló István ügyvédi irodája megerősítette, hogy nemrég vették át a Deme Gáborra vonatkozó ügy iratait.

A csepeli kettős gyilkosság ügyében április 18-án és 24-én tartják meg a másodfokú tárgyalást a Fővárosi Ítélőtábla Markó utca 16. szám alatti épületében. Első fokon Kun Tamást és Deme Gábort életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték úgy, hogy Kun Tamás leghamarabb 40, Deme pedig 32 év múlva szabadulhat feltételesen. (Forrás: ma.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr355133627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása