CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Előállítottak két Fidesz-székházfoglalót

2013. március 29. 13:00 - csú

Kékfényes-a.jpgKihallgatásra vitték be péntek reggel a HaHa két aktivistáját. Információink szerint a rendőrség reggel hét órakor állította elő őket. A hvg.hu úgy tudja, mindketten részt vettek a Fidesz-székház elfoglalásában. Mint ismert, március 7-én fiatalok egy csoportja elfoglalta a Fidesz székházát a Lendvay utcában, azt egész nap megszállva tartották, majd este az Alkotmánybíróság épülete elé vonultak az alaptörvény negyedik módosítása ellen tiltakozva.

Birtalan Gergő, az egyik előállított aktivista a hvg.hu-nak elmondta, csoportosan elkövetett garázdaság - a székházfoglalás - miatt akarták kihallgatni gyanúsítottként. Birtalan nem tett vallomást, így a nyilvántartásba vételt követően távozhatott a BRFK Gyorskocsi utcai épületéből.Előbb azonban ujjelnyomatot vettek és fényképet készítettek róla.

Az előállított Birtalan Gergő korábban a HaHa kecskeméti csoportjának tagja volt, a székházfoglalás után már egyszer megbírságolták rendőri intézkedésnek való ellenállás miatt. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy az előállítás összefüggésben állhat-e "Az Alkotmány nem játék!" nevű kezdeményezés szombat délutá fél ötre bejelentett demonstrációjával. (HVG.HU)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr655180716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása