CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Erről mélyen hallgat a csepeli Fidesz és főként Németh Szilárd! Miért?

2013. április 29. 05:59 - csú

Németh eszelős tekintettel.PNGA hír, amit a XXI. kerületi fideszes városvezetés eddig eltitkolt, nem volt hajlandó nyilvánosságra hozni Csepelen:

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet csepeli telephelyén, a Csepeli Kórház területén kialakítandó Idősek Otthona Intézményre vonatkozó háromoldalú szándéknyilatkozat főpolgármesteri aláírásához járult hozzá a Fővárosi Közgyűlés április 24-i ülésén. A szociális létesítmény a Csepeli Kórház „egy részének és infrastruktúrájának felhasználásával” valósulna meg. A közgyűlés arról is döntött, hogy „471 millió forintot különít el költségvetésének XXI., Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet csepeli telephelye soron”. A fővárosi közgyűlés májusi ülésén döntenek majd a beruházás megkezdéséről. /budapest.hu. Fővárosi Közgyűlés/

A vélemény:

A közgyűlésen – közgyűlési tagságából adódóan –, részt vett Németh Szilárd, kerületünk fideszes polgármestere (képünkön), aki hozzászólás nélkül, korábbi álláspontját, a csepelieknek tett ígéreteit  sutba vágva, megszavazta a főpolgármester-helyettes által előterjesztett javaslatot. Az a Németh Szilárd, aki annak idején aktív részese, sok esetben kezdeményezője volt a kórház „bezárása” elleni tiltakozásoknak.

Még 2004. november 27-én, a Déli utcai épület előtt, az általa összehívott demonstráció résztvevőinek a következőket mondta a kórházzal kapcsolatban: „félő, hogy előbb utóbb a magánosítás célpontjává válik” és bezárásával „ a kerületben 84 ezer ember, a Csepel-sziget további 12 településével együtt összesen 150 ezer ember maradt kórház nélkül”. Rá egy évre, egy civil szervezettel együtt, aláírásgyűjtésbe kezdett, „a csepeli Weiss Manfréd Kórház önálló, négy alapszakmás, közkórházzá való visszaállításáért.” A következő években számtalan ígéretet tett az intézmény megmentésére, visszaszerzésére. Például, 2009-ben, alig egy évvel a választások előtt, népszavazást akart indítani, többek között a kórház ügyében is. Elbukott kezdeményezésében a csepeliek támogatását kérte a kórház osztályainak bővítéséhez, fenntartói és vagyonkezelői jogának megszerzéséhez. Választási programjában pedig nagy bátran, mert kellett a győzelemhez, leírta: „Ismét lesz Csepelen Kórház”. Az önkormányzati választások utáni, októberi eskütételi ünnepségen mindezt még megerősítette, de már finomabban fogalmazott: „Meggyőződésünk, hogy a Csepel szigeten élőknek szükségük van kórházra, ezért kezdeményezzük a kórház visszaszerzését”. A hatalom megragadása utáni hónapokban azonban hamar elfelejtkezett megvalósíthatatlan, szakmailag, anyagilag vállalhatatlan, ezért felelőtlen ígéretéről. Már a következő évben, 2011. szeptember 28-án, a Fővárosi Közgyűlésen megszavazta a Dél-pesti Jahn Ferenc Kórház és Rendelőintézet és két csepeli telephelye államosítását. Végül tavaly beismerte, amit a szakma, a hozzáértők és a bennfentesek már rég tudtak: nem lesz Csepelen kórház. 

Ezzel szemben, ezt az idősek otthona ügyet elhallgatta. Elhallgatta, hogy tárgyalások folynak a kórház egy részének idősek otthonává való átalakításáról. Elhallgatta, hogy a közgyűlésen erről dönteni fognak. Elhallgatta a testület, a csepeliek előtt. De nem csak Ő hallgatott a témáról. A csepel.hu szerkesztője átvette a budapest.hu-nak, a közgyűlés legfontosabb kérdéseiről szóló tájékoztató anyagát. Annak viszont valamiért nem nézett utána, volt-e csepelieket is érintő döntése a fővárosi honatyáknak. Pedig nem kellett volna messzire mennie. Felhívhatta volna például az illetékes elvtársat. Párttársát, közvetlen főnökét, Németh Szilárdot. Lehet, hogy felhívta, de nem írhatta meg? Nem tudom. De nem is érdekel. Talán majd egyszer ő is szembenéz önmagával.

A lényeg, hogy Németh Szilárd tíz éves, a csepeli kórházért vívott, politikai és hatalmi célokat szolgáló ámokfutása véget ért. Végleg lelepleződött, megbukott. Megbukott, mert nélkülözött minden szakmai, pénzügyi érvet, egyszerűen nem illett bele sem a múlt, sem a jelen politikai, társadalmi és gazdasági folyamataiba. Saját párttársai is leszavazták. Túlléptek rajta. Tavalyelőtt, illetve az április 24-i fővárosi döntésnél is.

Számomra viszont a legutóbbi döntéshez való néma asszisztálásával, támogató szavazatával, annak eltitkolásával vált egyértelművé: minden, a csepeli kórházzal összefüggő mondata, cselekedete tisztességtelen volt, csak a hatalom megszerzését szolgálta. Egyszerűbben fogalmazva: teljesen alaptalan ígéret volt. Ígéret, amellyel sok tisztességes csepeli embert akart félrevezetni. Ma már Németh Szilárd bujkál a nyilvánosság elől, ha a Csepeli Kórházról van szó. Fél a következményektől, a számonkéréstől...

V O X

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr405249360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

XXLGÉZA 2013.04.29. 13:57:20

Nem tudom mire számítottatok sajna a kérdéseiből is csak minden másodiknak van valóság alapja!

Fideszes Agymosottak Szövetsége Orbán Kör 2013.04.30. 12:43:25

Miért, miért? Mert ez az undorító, iskola-és egyéb gyilkos csak erre képes. Meg arra, amire más képviselőtársai is.. Csak míg másoknál ez kiderül, nála (még) nem.. Mutyivilág a narncs Csepelen.. Istenhozott a szép új világban!
süti beállítások módosítása