CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mi lesz a csepeli kórházzal? Újabb Fidesz-lufi kidurranásától hangos a kerület

2013. május 06. 05:59 - csú

003-derü-strand-20130301.PNGVOX cikkének megjelenése óta több ezren kérdezik: mi lesz a csepeli kórházzal? A helyi fülkeforradalmi fideszes szócsövek eldugultak, főnökeik megkukultak.

Már 11 napja annak, hogy a Fővárosi Közgyűlésben Németh Szilárd XXI. kerületi fideszes polgármester (képünkön narancs színű fürdőköpenyben)  párttársaival együtt megszavazta a döntést. Amit tudni lehet: A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet csepeli telephelyén, a Csepeli Kórház területén kialakítandó Idősek Otthona Intézményre vonatkozó háromoldalú szándéknyilatkozat főpolgármesteri aláírásához járult hozzá a Fővárosi Közgyűlés április 24-i ülésén. A szociális létesítmény a Csepeli Kórház „egy részének és infrastruktúrájának felhasználásával” valósulna meg.

A közgyűlés arról is döntött, hogy „471 millió forintot különít el költségvetésének XXI., Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet csepeli telephelye soron”. A fővárosi közgyűlés májusi ülésén döntenek majd a beruházás megkezdéséről.

Már benne járunk a májusban, közeleg a fővárosi közgyűlés, de Németh Szilárd a mai napig nem volt hajlandó megszólalni a kórház  ügyében. Kinek a felhatalmazása alapján, milyen indokok figyelembe vételével szavazott szó nélkül? A jelenlegi polgármester nyolc millió forintért levelező konzultációt rendeztetett rég eldöntött útépítési kérdésekről, hogy meneküljön a fedett uszoda megépítésére vonatkozó választási ígéretétől. Kommandósat játszadozik rezsi ügyben. Erre van ideje, meséje.

Másik, és egyben utolsó KONKRÉT választási ígérete neki és fideszes párttársainak a kórház visszaszerzése volt. Ezt sem képes teljesíteni, de konzultációnak híre hamva sincs. Saját  szakállára nyomogatja a gombot a fővárosnál. A csepelieket, ezen belül saját választóit arra sem méltatja, hogy kiálljon eléjük, és bevallja: „tévedtem, amikor a csepeli kórházról szónokoltam.” Lehetne rövidebben is. Például így: Németh Szilárd hazudott.

L U X

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr645281432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása