CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Öngól: Lázárék Portik-érdekeltséggel bizniszeltek

2013. május 07. 03:33 - csú

Lázár János-3.PNGTovábbra is az MSZP lejáratására igyekszik használni a Portik-ügyet a Fidesz, miközben azzal összefüggésben már azt a cégvezetőt is elfogták, akinek cégével 2007-ben az akkor még Lázár János vezette Hódmezővásárhely önkormányzata meglehetősen szokatlan üzletet kötött.

A Generál Médiával kötött a város 2007-ben egy olyan barterszerződést, amelynek keretében 600 millió darab internetes hirdetési felületért, bannerért átadott egy 38 millió forintra értékelt, üresen álló iskolaépületet a Generál Médiának. Lázár 2007-ben azt nyilatkozta az Indexnek: vállalja a közgyűlési döntést, amelynek ő volt az előterjesztője. Mint mondta, két vásárhelyi fiatal cégéről van szó, akik a vállalkozás központját vinnék az üresen álló iskolába. Ám a vállalkozás nem újította fel az épületet és a város 2012 őszén megszüntette a szerződést a céggel.

Kommandósok fogták el pénteken Hódmezővásárhelyen a Portik-üggyel összefüggésben a Generál Média Kft. egyik vezetőjét, H. Jánost. A cégtulajdonos testvérpár másik tagja, H. Endre a portál információi szerint csak azért kerülhette el az őrizetbe vételt, mert Délkelet-Ázsiában van.

Az MSZP az őrizetbe vétellel összefüggésben emlékeztetett az ügyletre és közölte, Lázár János "szoros kapcsolatban áll" azokkal a cégvezetőkkel, akik a Portik Tamás családi érdekeltségébe tartozó vállalkozást irányítják. Erre Hódmezővásárhely főjegyzője úgy reagált: a város "sem jelenlegi, vagy korábbi polgármestere nem állt soha, semmilyen közvetlen, vagy közvetett kapcsolatban Portik Tamással, vagy az általa fémjelzett alvilági körökkel". Elismerte viszont a 2007-es együttműködést a Generál Médiával.

Eközben  Ágh Péter, a Fidelitas elnöke nyilatkozott úgy, "forró drót volt az alvilág urai és a szocialisták között, elég volt csengetni a pártból, Portik Tamás és körei készséggel szállították a megrendelt információkat (...) zsaroltak, rágalmaztak, nem volt határ". Szavait az MSZP visszautasította, egyúttal Török Zsolt szóvivő emlékeztetett: Orbán Viktor "a Fekete Sereg vezérével fényképezkedett", a kormány az "baltás gyilkos hazaengedését fontosabbnak tartotta, mint a haza becsületét", a Fidesz székházában pedig "egy gyilkos látott el rendezői feladatokat".

Forrás: Népszava

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr365285475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása