CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csörgősapka és szájkosár

2013. június 06. 05:59 - csú

002-NSZ-indián-269.pngLátják? Nem látják? Na, látják! Ez volt eddig és ez lesz ezután is a XXI. kerületi fideszes városvezetés vezérlőelve, ha a lakosság, a sajtó és a média munkatársainak érdemi tájékoztatásáról van szó, amikor  a képviselő-testület munkája kerül terítékre. A múlt héten, pénteken  már határozatot is gyártottak ennek a felháborító, eszement gyakorlatnak a szentesítésére. Mindennek önök, a mi olvasóink és a kíváncsi újságírók az okozói, mert kérdéseikkel zaklatták Németh Szilárd polgármestert, valamint Borbély Lénárd, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármestereket, továbbá a hivatal tucatnyi vezetőjét, az önkormányzati gazdasági társaságok vezéreit és egész udvartartásukat. Na most aztán ennek vége!

A csepeli önkormányzat legutóbbi, május 31-i rendkívüli képviselő-testületi üléséről beszélünk. A Csepel újság – saját értesülései alapján - egy-egy kérdés erejéig már beszámolt a múlt héten történtekről, de a fideszes városvezetés szócsöve egy nyikkot sem szólt erről, néma mint a hal. Eddig talán egy kicsit szégyellték magukat a fontosabb döntések elhallgatásért, most már csak a kötelességüket teljesítik, ha felveszik a szájkosarat.

Bár 29 napirendi pontra nyomtak igent 45 perc alatt a fideszes falka- és fülkeforradalmárok, a legszebb a 153-as előterjesztés volt. Ennek a lényege, hogy a fideszes vezérkar elejét veszi az állampolgári, olvasói és az újságírói zaklatásának. Bármit kérdezzenek is önök vagy a sajtó munkatársai a választott képviselőik vagy a városvezetők, valamint az önkormányzati gazdasági társaságok irányítóinak viselt dolgairól, válaszként csak annyit kapnak majd, hogy nézzék meg a csepel.hu szócsövet. Oda feltesznek mindent – Borbély Lénárd alpolgármester veretes szavai szerint – "még a WC-papír" beszerzést is feltüntetik. Értsük: de aztán csönd és nyugalom legyen! 

Néhány ellenzéki szocialista képviselő Németh Szilárd polgármestert szembesítette azzal, hogy a Parlamentben ő is megszavazta a Fidesz információs törvényét, amely még mindig nagyobb közlékenységet ír elő mint amit a legjobb Orbán- és Kövér-tanítványok Csepelen akarnak meghonosítani. Németh Szilárd erre azt válaszolta, hogy „nem rajtunk van a csörgősapka”. A költői képet részletesen nem bontotta ki, talán nem olvasóinkra gondolt, de a szájkosaras határozatra utalva közölte, hogy aki azt megszegi szigorú büntetésre számíthat. (Jaj a közlékeny köztisztviselőknek a Szent Imre téri Terror Házában!)

Ennyit a derűs, világos, nyilvános csepeli jövőről, amely már ott pitymallik, ha tekintetünk a Kis-Duna felé,a hajnali égre függesztjük. A megvalósításból is kaptunk ízelítőt. A szocialista képviselők ugyanis kifogásolták, hogy Werner Péter több milliós prémiumának megállapításánál nem ismerhették meg a Városgazda Zrt vezérigazgatójának munkaköri leírását. Németh Szilárd erre egy rezsikommandós parancsnokhoz méltó keménységgel adta ki az ukázt: még ma tegyétek fel a csepel.hu –ra Werner Péter munkaköri leírását! Mindez történt 2013. május 31-én kb 8 óra 30 perckor…Ma június hatodika van!

Ki találkozott Werner Péter munkaköri leírásával? Látták? Nem látták? Na, látják!! 

L U X

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr815345955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása