CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Dunai árvíz: miniszterelnöki és főpolgármesteri tájékoztató

2013. június 06. 10:08 - csú

Katasztrófavédelem-2.PNGCsütörtök délelőtt 10 óráig a kerület vezetői még mindig nem közöltek saját információt a vasárnapi felhőszakadás okozta károkról és elhárításukról. 

Budapest, 2013. június 6., csütörtök 8 óra 47 perc (MTI) - Kilenc, a dunai árvíz miatt leginkább veszélyeztetett területet sorolt fel Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök reggel a Belügyminisztériumban tartott sajtótájékoztatóján: ezek között van Mecsér és környéke, Komárom és térsége, az egyik vörösiszap-tározója miatt Almásfüzitő, a táti térség, Esztergom, Szentendre, Kisoroszi, valamint Budapest és Dunaújváros környéke.

A kormányfő jelezte, a Duna tetőzését péntektől várják az ország területén:

Nagybajcsnál kilencméteres vízszinttel számolnak. Orbán Viktor hangsúlyozta: nincs olyan ember az országban, akit baj esetén ne tudnának biztonságban kimenekíteni a lakhelyéről. Hende Csaba honvédelmi miniszter közölte, a honvédség teljes mozgósítása megtörtént, szükség esetén több mint 9600 embert tudnak bevetni. Tarlós István főpolgármester arról számolt be, hogy a Margitszigetet kilencméteres vízszintig tudják megvédeni.

A legfrissebb hírek a dunai árvízről kattintás után ITT OLVASHATÓK

Így segíthet ön is

Adományával vagy munkájával segédkezhet az árvízi védekezésben.

11711711-22222222 - Erre a számlaszámra várják az adományokat a nemzeti összefogás vonalán – mondta Balog Zoltán, az emberi erőforások minisztere.

A Ökumenikus Szeretetszolgálatnál itt lehet önkéntesnek jelentkezni: onkentes@segelyszervezet.hu

A Baptista Segélyszervezetnél itt lehet önkéntesnek jelentkezni:
onkentes@baptistasegely.hu             

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr365346615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása