CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Púp a lófejű igazság hátán

2013. június 06. 04:24 - csú

Szörny.PNGVezető politikusok, országos hírű szakértők gyakran válaszolnak a döntéseiket ért kritikára azzal, hogy más ország gyakorlatában is megtalálható hasonló szabályozás. Egy konkrét példa kapcsán elemezzük ennek az állításnak a logikai erejét.

A Velencei Bizottság szakértő csoportja megvizsgálta a „gránit szilárdságú” magyar Alaptörvény 4. módosítását. A jelentés 34 oldalon 155 pontba szedve fogalmazta meg a kritikus véleményt. Már halljuk is a Fidesz fő érvét, amely szerint a bírált tételek európai demokratikus országok alkotmányában is benne vannak. Ez a megállapítás önmagában lehet igaz, azonban mint érv, orbitális csacsiság. Bizonyításul – gondolatban - klónozzunk egy állatot. Ló feje legyen, nyuszi fülekkel, a hátán púp, négy lábán az ujjak közt hártya, és lélegezzen kopoltyúval. Iszonyú lesz a szerencsétlen és életképtelen, pedig minden részlet megtalálható valamelyik normális állaton. (Q.E.D.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr145346206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása