CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

DK-s összefogás Lakihegy árvíz elleni védelméért

2013. június 12. 01:11 - csú

DK-árvízi.PNGA Demokratikus Koalíció csepel-soroksári blogja számolt be a következőről:

Ahogy kőbánya-kispesti barátaink írták: „Mi dékások szeretjük az összefogást. Egymással is.”.

A DK Csepel-Soroksár szervezete felhívást tett közzé árvíz elleni védekezéshez. A DK Kőbánya-Kispesti szervezete saját mozgósítást követően csatlakozott a kezdeményezéshez.

A nagyjából 20 fős csapat pénteken a napi munka után érkezett Lakihegyre, ahol már nagyjából százan segédkeztek. A hirtelen jött nagy létszámú és még friss munkaerő sokat lendített a hatékonyságon. Pár óra alatt két hatalmas hegynyi homok került zsákokba, majd munkagépek segítségével a védekezés helyszínére, ahonnan a továbbiakban már csatárláncban kerültek a helyükre. A munka késő éjjel fáklyák fénye mellett is folytatódott. A víz percről-percre jött egyre közelebb, az addig száraz területen dolgozó önkéntesek egyre inkább a vízbe kényszerültek. A cipők és nadrágok eláztak, az izmok egyre jobban elfáradtak, a szúnyogok egyre jobban csíptek, de a lelkesedés egy cseppet sem hagyott alább.

Nem számított ki honnan jött, milyen a bőrszíne, melyik pártot, szervezetet vagy egyesületet képviseli, vallásos vagy-e vagy sem. Ha csak egy rövid időre is, de teljes volt az összhang. Sajnálatos, hogy az összefogás csak természeti katasztrófa esetén működik.

Köszönjük barátainknak a külön mozgósítást és a szorgalmas munkát, mellyel közösen hozzájárultunk sok-sok honfitársunk életének és vagyonának megóvásához.

Forrás: DK Csepel-Soroksár

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr575356123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása