CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

"Orbán Viktor rosszul kormányoz, de jól hazudik"

2013. augusztus 11. 02:21 - csú

Orbán-fej-vagyhu-2.PNG2010. májusban az előző év májusához képest az ipari termelés 14,6 százalékkal volt magasabb. 2013 májusában azonban ez az adat már csökkenést mutatott: az előző év májusához képest 2,1 százalékkal volt alacsonyabb az ipari termelés hazánkban – írja közleményben az Együtt–PM Szövetség.

Orbán Viktor rosszul kormányoz, de jól hazudik. A KSH által kibocsátott mai iparitermelés-adatból ugyanis a kormányzati propaganda olyan hírt igyekszik faragni, hogy a csökkenés növekedésnek, a zsugorodás gyarapodásnak tűnjön –hangsúlyozza közleményében az Együtt–PM Szövetség.

A látszatnövekedésből azonban nem lesz se valódi pénz, se valódi munkahely. A mai kimutatott növekedés pedig csak bűvészkedés a számokkal. A valóság ugyanis az, hogy a magyar ipar folyamatosan hanyatlik – írták.

A magyar iparitermelés-adatok semmiféle örömre és ünneplésre nem adnak okot: idén, április kivételével folyamatos a csökkenés – a teljes zuhanásnak csak az autóipar tudott ellentartani valamelyest; csupa olyan beruházás, amely még az előző kormányok, például a válságkezelő kabinet idején indult el – olvasható a Bajnai Gordon társelnök által vezetett pártszövetség közleményében.

Amikor Bajnai Gordon átadta utódjának a kormányfői posztot, az ország éppen kifelé jött a válságból: 2010. májusban az előző év májusához képest az ipari termelés például 14,6 százalékkal volt magasabb. Orbán Viktor kormányzásának harmadik évében, 2013 májusában azonban ez az adat már csökkenést mutatott: az előző év májusához képest 2,1 százalékkal volt alacsonyabb az ipari termelés hazánkban. Ugyanez volt a trend júniusban is: Bajnai Gordon kormányzása idején még 15,7 százalékkal volt magasabb az ipari termelés az előző év azonos időszakához képest, míg Orbánnál 0,6 százalékkal kisebb – írták.

Magyarország hazai gyártású válságba került

Április kivételével minden hónapban csökkent az előző év azonos időszakáshoz képest vizsgált ipari termelés Magyarországon. A valóság tehát az, hogy nemhogy trendfordulóról, vagy enyhe optimizmusra okot adó jelről nincs szó, de az adatok egyenesen mélyülő válságra, a magyar ipar zsugorodására figyelmeztetnek bennünket – folytatták.

Orbán Viktor rossz kormányzása miatt Magyarország hazai gyártású válságba került, amit hónapról hónapra egyre többen éreznek a saját bőrükön. Érzik, amikor elveszítik a munkájukat, és nem találnak helyette másikat. Érzik, amikor nőnek a család havi terhei. Érzik, amikor szembesülnek a gyenge forinttal és a 40 új adóval, amit három év alatt vezetett be a kormány, hogy a költségvetésen maga ütötte lyukakat megpróbálja befoltozni valahogyan – zárta közleményét az Együtt–PM.

Forrás: HVG.HU

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr95451075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása