CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Megverték a Fideszt Nyírbátorban, az időközi önkormányzati választáson

2013. augusztus 12. 05:59 - csú

figyelem-x1B_2.jpgTóth Árpád, Nyírbátor jegyzője vasárnap este az MTI-vel közölte, a függetlenként induló Baracsi Balázs János nyerte meg az időközi képviselő-választást a 6-os számú választókerületben. Baracsi Balázs János 371, Barna Gábor, a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt közös jelöltje 174, a jobbikos Virágné Fazekas Adrienn pedig 103 voksot szerzett - ismertette a jegyző.

Az MSZP szerint a nyírbátori időközi önkormányzati választás azt mutatja, hogy a Fidesz legyőzhető.

Veres János, a szocialista párt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke az MTI-nek vasárnap este elmondta, hogy a mandátumot elnyert Baracsi Balázs János ugyan függetlenként indult, de az MSZP a jelölt támogatását a szórólapokon is egyértelművé tette.

Az ellenzéki politikus szerint a választás eredménye azt mutatja, hogy ha sikerül meggyőzni a nem pártelkötelezett választókat, hogy elmenjenek a szavazni, azokat, akik "nem kérnek a Fidesz-módszerekből és a Fidesz-uralomból", akkor a kormánypárt leváltható. Utalt arra, hogy választókerület lakóinak több mint ötven százaléka ment el szavazni.

Veres János elmondta, a 2010-es önkormányzati választás után speciális helyzet jött létre Nyírbátorban, mivel a szocialista polgármester mellett két KDNP-s, négy fideszes, egy független, egy jobbikos és három szocialista képviselőt választottak meg. A megyei pártelnök szerint a jellemzően 6-6-os szavazati arány miatt a képviselő-testületben a Fidesz a város szempontjából fontos döntéseket akadályozott meg, míg keresztülerőltetett néhány személyi döntést. Most a választókerület lakóinak döntő többsége úgy gondolta - folytatta - , hogy nem szabad a Fideszre bízni a város irányítását.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr395456821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása