CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Puskás (Nép) Stadiont Csepelre (is)!

2013. augusztus 14. 02:21 - csú

Fecsúti stadion.PNGAMI AZ EGYIKNEK KEVÉS, ATTÓL A MÁSIK BESOKALL 

Nem értem, hogy egyesek miért szörnyülködnek, hogy Felcsúton 3600 fős stadion épül. Felcsút lakóinak száma 1800 lélek és ők mind derék lokálpatrióták, és apraja-nagyja szereti a focit, már csak szülöttük tisztelete miatt is. Na már most, ha focimeccs lesz, minden lelkes szurkoló felkerekedik, elballag a falu végére, elfoglalja az érdemei szerint neki járó és fenntartott ülőhelyét - mint a falusi templomban - és várja az ellenfél csapatát. De ők sem egyedül érkeznek, hanem szurkolóikkal együtt.

És hogy a paritásos lelkesítő egyensúly meglegyen, legalább +1800 rajongóval gyarapodnak. Ha véletlenül idegen érdeklődő akad, akit a meccs várható izgalma csal ide, már be se fér. Arra már nem is gondolva, ha a foci színvonala tovább csökken (a támogatás ellenére) egy jó kis szurkolói összecsapásra már kicsi is lesz a pálya, kénytelenek lesznek még a végén az utcára kerülni s ott folytatni a randalírozást, jó nemzeti hagyományainkat ismerve.

Megállapítható, hogy példaértékű ez az előrelátás. Követésre méltó lehetne, hogy ahol jelenlegi kormánytag, polgármester született, ott épüljön, vagy ha már van, bővüljön, szépüljön stadion. Főleg azért forszírozom, mert csepeli adófizető  állampolgárként, én is büszkélkedhetek kerületünk szülötte polgármesterrel, ráadásul a csepeli pályánk igencsak méltatlan állapotban leledzik. Talán az kicsit hátráltathatja e fontos beruházást, hogy a csepeli lélekszám 76976, (ha a felcsúti arányokkal számolunk, még a Puskás Ferenc Stadion 68976-os férőhelye is kevés lenne), ennek a duplája már 153952. Belátva és mérlegelve, hogy egy polgármesternek sokkal kevesebb dukál, mint egy miniszterelnöknek, a helyi csapat sem oly vonzó ellenfelestől a látogatók számára, a költségek és a befogadó képesség felével is beérnénk, mert mi is szeretjük a focit, de nem minden áron

Kalocsai Imre

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr515456438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása