CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Németh Szilárd polgármester utcájában mégis előbb lesz csapadékvíz-elvezető mint több ezer más csepelinél?

2013. augusztus 19. 05:59 - csú

Kidobol-2_11.jpgAmi a Csepeli Hírmondóból kimaradt, mi közzétesszük! Itt megtudja, miről nem adhat hírt a Hírmondó? Mit miért tesz a fideszes városvezetés, miről, miért harsog és mit miért hallgat el?!

Rovatunk – a csepeliek teljes körű tájékoztatása érdekében –,  lapszámról-lapszámra,  sorra veszi azokat a híreket, eseményeket, amelyek a XXI. Kerületi Önkormányzat Csepeli Hírmondó c. lapjába nem fértek bele. Annak eldöntése, hogy miért nem fért bele a lap 24 oldalába egy-egy hír, esemény vagy ellenzéki vélemény, rendezvény, nem elsősorban szerkesztőségünk feladata. Döntsön az olvasó: miért maradtak ki az alábbiak a Csepeli Hírmondó augusztus 15-én megjelent 15. számából:

1) A cikk címe: A Csepel Plázába költözik az okmányiroda

A téma állandó szerzője, Cs. A., a július 18-án megtartott képviselő-testületi ülésről „tájékoztatja” az olvasókat. Azért tettük idézőjelbe a tájékoztatást, mert szerzője „szokásához híven” fontos, a csepelieket érdeklő témákat hagy ki valamiért a tájékoztatásból. Mi maradt ki például írásából:

  • a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ által kiírt intézményvezetői állásokra vonatkozó pályázat ismertetése. Ami azért is érdekes, mert a két intézmény vezetőjének javasoltak egyikét a fideszes vezetésű többség nem fogadta el. Pedig saját alpolgármesterük volt az előterjesztő. Így nem támogatták a Kossuth Lajos Két tanítási Nyelvű Műszaki Szakközépiskola intézményvezetői állására jelentkező belső pályázót. Ráadásul Németh Szilárd polgármester mintha rájött volna, hogy az intézményvezetői pályázatok véleményezésének új formája nem éppen demokratikus, pedig a parlamentben ő is megszavazta. Hozzászólásában javasolta is, hogy „legyenek szívesek kidolgozni az igazgatóválasztás formáját”. Vajon miért maradt ki a tudósításból a téma? Miért nem kérdezte meg az újságíró a polgármestert, hogy mi a baja az általa is megszavazott véleményezési rendszerrel?
  •  az Önkormányzat és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatának újabb módosítása. Talán azért maradt ki a cikkből a napirend, mert a polgármester úr javaslatára megszüntették a testületi ülések egyik állandó napirendjét, az „Egyebek”-t?

Azt, ami még lehetőséget adott az ellenzéki képviselőknek arra, hogy a lakosságot foglalkozta kérdéseket, javaslatokat fogalmazzanak meg. Egyébként az előterjesztést csak a Fidesz frakció szavazta meg.

  • a sport célú támogatások odaítélésénél azt írta az újságíró, hogy „Magyarország alaptörvénye tiltja az offshore hátterű alapítványok (Csepel SC, szerk.) finanszírozását”. Kérdésünk:

> az államnak lehet tízmilliárdokkal támogatni az offshore hátterű vállalkozásokat?

> nem jutott még eszükbe, hogy a csepelieket nem a cég érdekli, hanem az ott sportoló több száz csepeli gyerek?

  • az okmányiroda átköltöztetésével kapcsolatos ellenzéki vélemények. Ezek lényege az volt, hogy össze-vissza költöztetik az irodákat, milliókért, miközben itt volt a hivatalban egy korszerű, minden igénynek megfelelő okmányiroda. Milliókért átköltöztették a tér másik oldalára, most meg, mert valóban kritikán aluli körülmények közé kényszerítették az irodát felkereső csepelieket és az ott dolgozókat, most az okmányirodát, átköltöztetik, 10 millióért a Csepeli Plázába. A jegyzőkönyv alapján már csak mi kérdezzük a polgármester úrtól, ha rosszul érezte magát az átköltöztetett irodában, miért engedte átköltöztetését? Ki a felelőse az ügynek? Az állam? Vagy a helyi önkormányzat? Továbbá: Csepelen valóban eladtak minden „olyan állami, önkormányzati és fővárosi ingatlant, …amely alkalmas lett volna a járási hivatal önálló befogadására”? Mi egyet biztosan ismerünk, ami a főváros tulajdonában van és még nem adták el: a Szent Imre téren álló volt kerületi párt székház. Miért nem oda költöztették a járási hivatalt?
  • miért nem pontos az út- és járdaépítési munkákat tartalmazó napirend címe?

 A javaslatban ugyanis csapadékvíz csatorna építésére is javaslatot tesz az előterjesztő, Borbély Lénárd alpolgármester. Javaslata szerint csapadékvíz csatornára szükség van a „Sáska utcai építendő csapadékvíz kivezetéséhez”. Mégis lesz Németh Szilárd utcájában, előbb, mint több ezer csepelinél, csapadékvíz elvezető csatorna? Erről nem szabad írni a címben?

  •   „A Testület döntése alapján újraélesztik, átalakítják a csepeli helytörténeti gyűjteményt is”. Kérdésünk: miért nem működött az eltelt egy-két évben a most újraélesztendő, átalakítandó csepeli helytörténeti gyűjtemény? Ki ezért a felelős?

2) A cikk címe: Csepel napja – július 18.

Átadták a megszépült Akácfa utcai kiserdőt

A cikk mellett, zöld háttérrel jelent meg Fazekas Sándor miniszter lapnak adott interjúja, amelyben a miniszter úr, a makói térségben lévő palagáz-mezőkről is nyilatkozik. Ha már a nem az átadással kapcsolatos kérdést tettek fel a miniszternek, akkor illett volna a nyilatkozat kapcsán azt is megkérdezni, hogy mi a véleménye a miniszter úrnak arról, hogy a Napi Gazdaságban 2013. május 13-án megjelent cikk szerint „továbbra sem éri meg kitermelni a hagyományosnál jóval bonyolultabban és ezért drágábban is felszínre hozható gázt”. 

3) Kimaradt témák, események:

>   a Magyar Narancs június 13-i számában több oldalas, tényfeltáró írás jelent meg „A Csepel-Szentlőrinc tengely” címmel, amelyben a Csepeli Városgazda Zrt. vezérigazgatójának vélhetően szabálytalan ügyleteiről is részletesen olvashatunk. Az önkormányzat vezetése, a Csepeli Hírmondó azóta sem reagál az MSZP Csepeli Szervezetének ezzel kapcsolatos nyílt levelére sem, amelyben az MSZP-sek követelik a gazdasági társaság összes vezetőjének menesztését, amelyet a legutóbbi testületi ülések egyikén a fideszes többség leszavazott.

>   Július 29-én, a csepelujsag.blog.hu, a lakosság tájékoztatása érdekében javasolta, hogy az önkormányzat vezetése tegye közzé a Csepelen működő Nemzeti Dohányboltok címlistáját, továbbá, hogy a trafikpályázaton nyertesek hány önkormányzati helyiséget „kaptak”, milyen feltételekkel. Javaslatunkra azóta sem érkezett válasz.

>  július 16.: Kábellopás miatt közel 400 lakásban szünetelt a telefon- és internet-szolgáltatás. A férfit, aki a Szentmiklósi út egyik aknájából lopta el a telefonkábeleket, fél óra alatt fogták el a csepeli rendőrök.

július 22- augusztus 11.: Igazgatási szünet volt a Csepeli Polgármesteri Hivatalban. Szívesen olvastunk volna a Csepeli Hírmondóban pár sort a tapasztalatokról.

július 23.: A Magyar Vöröskereszt véradást szervezett a Szent Imre téren.

július 27-28.: Két arany és egy ezüstérmet szereztek a magyar válogatottak (közöttük három csepeli) a Franciaországban rendezett utánpótlás horgász-világbajnokságon.

július 30.: Zelinka Gabriella (Csepel Dolphins) győzött a Nagyatádon megrendezett Fornett Magyar Nagydíj XXIII. eXtremeMan  Hosszú távú Triatlon Országos Bajnokságon.

augusztus 3.: Az NB III-as Videoton II 2-1 arányban nyert a Csepel elleni felkészülési mérkőzésen.

augusztus 6.: A Rákóczi Kert Civil és Közösségi Házban került megrendezésre a Védőnői Szolgálat Csepeli Anyatejes Világnap 2013. elnevezésű eseménye.

augusztus 7.: Jövő tavasszal már több mint ezer GPS-el felszerelt Csepel kerékpárral „tekerhetünk” Budapesten, ugyanis a Csepel és T-Systems konzorciuma nyerte a témában kiírt közbeszerzési eljárást.

augusztus 10.: Megalakult az E14-PM pártszövetség kampánycsapata Csepel-Soroksáron.

augusztus 23-24.  Változik a Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási rendje: 23-án (pénteken) 8.00 – 15.00 óra között fogadják az ügyfeleket, míg 24-én (szombaton) zárva lesz a hivatal.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr505466036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása