CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Fölényesen nyert a baloldali összefogás Szigetszentmiklóson

2013. szeptember 01. 20:40 - csú

Szolidaritás-3-129_4.pngA szocialisták közösen indultak a Demokratikus Koalícióval és az Együtt 2014-gyel.  Jelöltjük, Ladányi Sándor több mint másfélszer annyi voksot szerzett, mint a kormánypárti induló.

Haláleset miatt kellett időközi önkormányzati választást tartani Szigetszentmiklós 8. számú egyéni választókörzetében. A mandátumért hatan versengtek. A választás érdekessége, hogy először indul közösen az MSZP, a Gyurcsány Ferenc-féle Demokratikus Koalíció és a Bajnai Gordon-féle Együtt 2014.

Az előzetes információk szerint a baloldal jelöltje, Ladányi Sándor 359, míg kormánypárti riválisa, Keller Tamásné 201 szavazatot kapott. A további indulók: Horváth István (független), Horváth Zsolt Károly (Jobbik), Pádárné Bagoly Anna (LMP) és Tóth Csaba (MAN – Magyar Autonóm Néppárt).

Legutóbb szorosan, de a Fidesz jelöltje győzött. Sikeréhez kellett azonban az is, hogy a körzetben egy civil szervezet támogatásával induljon a korábbi szocialista polgármesterjelölt, aki 15%-ot szerezve megosztotta a baloldali szavazatokat. Horváth István most is ringbe szállt, de ezúttal függetlenként.

A körzet erősen baloldali, még a 2006-os fideszes áttörés idején is a szocialista politikus diadalmaskodott itt, annak ellenére, hogy az - akkor még létező - SZDSZ jelöltével is meg kellett küzdenie. (hvg.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr705488191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása