CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kinek dől a lé ?

2013. szeptember 02. 04:04 - csú

Pénzcsap-147_4.pngA Hír24 az Átlátszó Kimittud rendszerén keresztül összesen 24 önkormányzattól kérte ki (kerületek és főváros) a vezetők 2013-ban kifizetett jutalmait, prémiumait.

A Fővárosi Önkormányzat átküldte az adatokat. Tarlós István hivatala rendkívül részletes listát közölt a jutalmakról, prémiumokról, amelyek összköltsége idén már meghaladja a 100 millió forintot.

Az adathalmazból kiderül: tavalyi teljesítményéért 2013-ban nemcsak Vitézy Dávid kapott 6 millió forintot a BKK-tól, féltestvére, Vitézy Zsófia is több millió forintos prémiumban részesült, de ő egy másik önkormányzati cégtől. Orbán Viktor unokatestvére a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetőjeként kapott 4 millió forintot, egyebek mellett azért, mert ,,elkészítette az új társaság kulturális-turisztikai marketing koncepcióját.

 Tarlós István július 16-án döntött erről, ami már csak azért is pikáns, mert ekkor már biztosan lehetett tudni, hogy Vitézy Zsófia egy másik állami cégnél folytatja pályafutását.

A Tarlósék által átküldött táblázatokból az is kiderül, hogy színházigazgatóként Nemcsák Károly idén 3,3 millió forint pluszpénzt kapott, Dörner György 3,7 millió forintot, Eszenyi Enikő pedig 4,3 millió forintot.

Bár a BKV továbbra sem egy sikertörténet (2012-ben 3 milliárd veszteséggel zárt), a cég vezetői így is milliós prémiumokat zsebeltek be. Bolla Tibor 5,56 millió forintban részesült, csakúgy, mint helyettesei. Ők négyen összesen 22,24 millió forintot kaszáltak csak a prémiumukból.

Ezért a pénzért Bolla Tibornak például olyan extra feladatokat kellett teljesítenie, minthogy ,,tartsa be a cég hatályos közszolgáltatási szerződésében előírt határidőket“. A határidők betartása mint extraként feltüntetett erény egyébként többször is visszaköszön a kerületi prémiumfeladatok meghatározásakor.

A hegyvidéki önkormányzat például idén olyan ,,tevékenységekért" adott jutalmat a vezetőinek,  amelyek máshol alapkövetelménynek számítanak. Pokorni Zoltán kerületében azok a vezetők részesültek jutalomban, akik kiemelkedően és tartósan jól dolgoztak, betartották a határidőket és az utasításokat, színvonalas látták el feladatukat, kihasználták munkaidejüket, jól oldották meg a problémákat, jól dolgoztak csapatban, és együttműködőek voltak. A hegyvidéki önkormányzat a jutalmakra, prémiumokra 18 millió forintot fizetett ki a vezetőknek 2013-ban, a béren felül. Hogy ez hány ember között oszlott el, azt nem árulta el az önkormányzat, és a név szerinti bontás is lemaradt.

Mindezeken felül érdekes, hogy a prémiumokról szóló képviselő-testületi szavazásokon az ellenzék többször együtt szavaz a Fidesszel. Így történt ez Csepelen, ahol a helyi médiáért is felelős Csepeli Városkép Kft. ügyvezető igazgatója 18 igen, 0 nem szavazattal és 1 tartózkodással kapott 5 millió forint prémiumot úgy, hogy közben a dolgozói idén nulla forint pluszpénzben részesültek.

A kerületben 21 fős a képviselő-testület, a fideszesek 14-en vannak, tehát itt az ellenzékiek is igennel szavaztak. Hogy kik, azt nem lehet tudni, mert nem név szerinti szavazás volt. Csepelen egyébként nem a Csepeli Városkép Kft. vezetője kapta a legmagasabb prémiumot, hanem a Csepeli Városgazda Nonprofit Zrt. feje, aki 6 millió forintban részesült.

De nemcsak Németh Szilárd kerületében volt egyetértés: a fővárosi közgyűlésben 17 fideszes van, ehhez képest nem egy esetben volt 21 igenes szavazás.

 

Mindemellett az sem nevezhető kirívó esetnek, hogy a vezetők kapnak prémiumot, a dolgozók pedig nem, vagy közel sem annyit.

Forrás: Hír24 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr45487425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása