CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Podolák Sándor: Lehetek itthon a hazámban?

2013. október 11. 13:31 - Xinidisz

Kérdés-3.PNGMa ismételten abban a megtiszteltetésben volt részem , hogy elmehettem a feleségemmel a csepeli piacra . Kivételesen semmi nehéz dolgot nem akart vásárolni és megengedte ,hogy az autóban ülve várjam meg ! Nézelődésem közben megdöbbenéssel látom , hogy a csepeli piac homlokzatán nem a magyar zászló leng hanem a székely zászló!!!

Csak ülök és különböző gondolatok cikáznak az agyamban ! ( Többek szerint egy csiga sebességével !)
Tudom , sokak számára nem lesz szimpatikus amit most leírok !

Vajon most melyik országban élek ?? Vajon mennyire vagyok fontos a saját hazámban?? A szívemnek mely lobogóért kell hogy megdobbanjon ??? Miért kell nekem aki itt született és nőtt fel ,öregedett meg hazámban másodrangú állampolgárnak éreznem magam ??

Miért van az , ha egy bármely középszerű határon túli magyar jön át hazámba akkor neki előjogai vannak velem szemben ?? Ha egy erdélyből ( Romániából )vagy a határon túlról valaki magyarnak vallja magát és élvezi a kormányzó párt szimpátiáját (ha még be is lép akkor az intenzív támogatását) akkor neki előjogai vannak az itt születettekkel szemben ??

Miért van az , hogy a székely zászló , amely a székelyeké, Magyarország közintézményein leng ? Minden tiszteletem a határon túli magyaroké akik hosszú időn keresztül megőrizték a magyar kultúrához és nyelvhez való identitásukat, ezért tisztelet illeti őket az ésszerűség határain belül ! De előjogokkal ne járjon !!

Vannak romániai, erdélyi barátaim ! Egy esti borozgatós beszélgetésünkön természetesen felmerült az anyaország és a határon túl élők kapcsolata ! Egy megdöbbentő állásponttal találkoztam , amelyet a mai napig próbálok feldolgozni ! Az egyik beszélgetőtársam a vita hevében azt vágta hozzám , hogy „Ti ott nem magyarok hanem csak magyarországiak vagytok ! „ Megdöbbenésemben rákérdeztem ! Ha Román- Magyar válogatott meccs megy a tv-ben kinek drukkolsz? A válasz ugyan úgy megdöbbentett ! A románoknak ! Megdöbbentett és elgondolkodtatott !! Ismerem az embert ! Őszinte , tisztességes és igaz hittel vallja és vállalja a magyarságát!

Ma már értem a gondolkodásukat !! Az anyagi létük természetesen ahhoz az országhoz köti őket amelyben születtek és nőttek fel!! Nem ők a bűnösök azért hogy ilyen ellentmondásos lett a felfogásuk !!Ez a magyarországi politika a határon túli magyarok politikai kihasználásának az eredménye!!

Sikerült szembe fordítani az anyaországi és a határon túli magyarságot !!
És ebben nem csak az uralkodó pártnak van része ! Ebben bűnös mindegyik párt!!!
Az hogy a jelenlegi uralkodók ezt a kihasználást a maximumig fokozzák az már komoly bűn és biztosan maga után vonja a történelem büntetését az utódok megvetését!
De szabad-e a történelem ítéletére várni??

Átolvasva az eddig leírtakat meglep hogy egy kis zászló milyen gondolatokat képes kelteni és milyen messzire visz. Valószínűleg sokak nem értenek velem egyet, nem lepődnék meg ha néhányan bozgornak neveznének! De én itt élek és féltem a hazámat és a nemzetemet!! Mert a kettő nem ugyan az!!

A hazám sorsát a benne élőknek kell irányítani és nem a nemzetnek!! A nemzeti identitásnak meg kell adni minden támogatást mert csak így maradhat fenn a nemzet ! De egy ország nem engedheti meg hogy bár a nemzet részei , de más ország állampolgárai, határozzák meg a jövőjét!
Ezekért a gondolatokért lehet engem szeretni vagy nem szeretni, de ezek az én gondolataim amely a Csepeli Piac homlokzatán elhelyezett székely zászló váltott ki belőlem !!

Forrás: Podolák Sándor facebook oldala

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr825563129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Báthory Ödönke 2013.10.19. 09:35:28

Azt se teljesen értem, hogy a strandfürdőn mért van?
süti beállítások módosítása