CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Horváth Gyula: Korlátlan és vad dühöngéssel verik szét a csepeli értékeket

2013. december 10. 05:59 - csú

NSZ-25_2.PNG„A mai csepeli vezetés bármit megtehet a nép ellenében, amit akar! Nincs kontroll, nincs ellensúly sehol. Korlátlan és vad dühöngéssel verheti szét azokat az értékeket, melyeket ez a közösség több mint egy évszázad alatt a saját kezével, verejtékes munkájával létrehozott. Nem segíteni….pusztítani akar.”

 

 

Minden csepeli ember számára eligazítással szolgál az a hír, ami arról tájékoztat, hogy hat sportegyesületet megtámogat a Magyarországon a Fidesz- kormány. Név szerint a BVSC, FTC, Honvéd, MTK, Újpest és a Vasas. A lista többszöri átvizsgálása után sem látom a Csepel SC nevet.

                           

 

Bizonyára elírás lehet gondoltam, mert a Csepel SC tudomásom szerint az olimpiai pontok megszerzésében teljesített annyit, hogy bőven bekerüljön ebbe a körbe. Ráadásul tavaly ünnepelte megalakulása 100. évfordulóját, így csak sajtóhiba lehet, hogy kihagyták.

Másnap aztán meggyőződtem, hogy szó sincs sajtóhibáról.

                                    

 

Csepel, nem kapott 5 milliárd forintot úgy, mint az MTK aki most ünnepelte a 125. születésnapját. Persze, a csepeli százon nem is voltak Fidesz notabilitások, "csak" világ és olimpiai bajnokok, európai és országos bajnokok, de azok olyan számban, hogy zsúfolásig megtöltötték a Csepeli Munkásotthon színháztermét. Még a polgármester és helyettesei se tisztelték meg a centenáriumot, csupán a "kabinetfőnök úr" olvasott fel méltatlan unalommal egy írást.

                                     

Ennek ellenére, vártam az újságot, ahol írásban is olvashatom a kedvezményezettek névsorát. Keservesen konstatálom, hogy nem elhallásról van szó: a Csepel SC nincs a megsegítettek között.

                                

 

Természetesen az ember agya reflexszerűen az okok után kutat. Azt tapasztalja, hogy a megsegítettek főleg olyan sportegyesületek, amelyeknek valamelyik Fidesz fan az elnöke, és jó hátszele van az előrejutáshoz. Hogy jöhet szóba már ebben a körben egy Buzek László, csepeli sportklub elnök és az általa vezetett Csepel SC?

                                               

 

Buzek, az a sportember, aki a nemzetközi sportvilágban aranybetűs jelkép, és valóságos etalon a röplabdázók nemzetközi világában. De ez semmit nem jelent a mai magyar Fidesz világban.

Itt a világ, olimpiai, és európai pontoknál sokkal többet jelent egy befolyásos Fidesz vezető támogató szava. Csepelen, ez pedig hiánycikk. Főleg azért, mert eddig nem is volt rá szükség.

                                            

 

Az itteni sportolók, sportvezetők és sportbarátok úgy gondolták, hogy sem párttitkárra, sem Fidesz elnökre nincs szükség ahhoz, hogy a világ sportversenyein győzelmet arathassanak. Nem fog senki helyettük naponta edzeni, fogyasztani és kondizni, tust elérni, pontot szerezni, gólt rúgni. Az eredményt nekik, a sportolóknak kell megküzdeniük és megszenvedniük.

Csupán egyet vártak, hogy hagyják őket békében felkészülni! Ehhez persze az is hozzátartozik, hogy egyenlő feltételek álljanak rendelkezésre.

                                            

 

A tegnapi intézkedéssel a hatalom már deklaráltan is keretbe foglalta, hogy a "vörös Csepel" emberei nem kívánatosak a számára. A miniszterelnök hasonlatából tudjuk, "ha lesz tó, lesz béka is". Hát, Csepelen nem hogy tó, de még egy mocskos kis pocsolya sem lesz, békából meg a bányászbéka ülepe marad nekünk ! Csak nem gondolják "ezek", hogy ország, világ szégyenére egy szoci fellegvárba fognak "tavakra" költeni, mikor ott van Felcsút. Költenek itt uszodára úgyis rengeteget, ami sem nem korszerű, sem nem egészséges, sőt most már nem is szükséges. Mert az uszodák mindenhol a környezetünkben könnyebben elérhetők és komfortosabbak, mint a csepeli! Viszont a miénk jó drága. Ha gyakorlatilag semmiképpen nem is, de képletesen bizonyára belefullad majd egész Csepel, a maga költségvetésével és ballib szavazóival együtt - gondolják. Persze a miniszterelnök másik gondolatát idézve, "ha gyerekeinkről van szó, semmi se drága"! Vajon kit is ért a "gyerekeink" alatt?

A csepeli emberek gyerekét biztosan nem, mert itt sem kultúrára, sem sportra, de még egészségre és szociálpolitikára sincs elég. Az itt élők jó része úgy véli, hogy a "gyerekeinken" azokat érti, akik néma mamelukként, gondolkodás nélkül megszavaznak mindent, amit kér tőlük, illetve a nagyvezír csepeli helytartója eléjük tol. Csepelen leplezetlenül folyik a közösségi lét, a civil önállóság diktatórikus megsemmisítésének folyamata.

                                                         

 

A Csepel SC-t, mivel nem tudták menetből elfoglalni, bosszúból "off-shore lovagok bázisának" nyilvánították és megadták az engedélyt a kilövésére. Ugyan ez a helyzet a Munkásotthonnal kapcsolatban is, de elmondható mindez igen sok itteni kisebbségi és civil szervezetről egyaránt. Csepelen az igazi harc tehát, nem a Fidesz és a rivális pártok között zajlik, hanem a Fidesz helyi vezérei és a csepeli emberek között folyik méghozzá életre, halálra!

                                                             

 

Ennek az egyik eleme az, az igazságtalan megkülönböztetés, amit most a sport klubbal kapcsolatban, de Csepel ellen folyik. Az üzenete pedig az, hogy a mai csepeli vezetés bármit megtehet a nép ellenében, amit akar! Nincs kontroll, nincs ellensúly sehol. Korlátlan és vad dühöngéssel verheti szét azokat az értékeket, melyeket ez a közösség több mint egy évszázad alatt a saját kezével, verejtékes munkájával létrehozott. Nem segíteni és még jobb eredményeket elérni, hanem a maga képére uniformizálni, ha nem megy, pusztítani akar.

                          

 

Horváth Gyula

Forrás: a szerző HATAN című blogbejegyzése

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr485680558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása