CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli demokráciarombolók tegnapi (z)ül(l)ése

2013. december 19. 05:59 - csú

VOX-1_3.PNGCirkuszi bohóckodás a „konzultációs” kérdésekkel – Elfogadták az elfogadott elfogadhatatlant – Megkukult mamelukok – Megfélemlített köztisztviselők – Gátlástalan városvezetők

V O X írja a tegnapi rendkívüli képviselő-testületi ülésről szerzett értesüléseire alapozva:

A csepeli képviselő-testületnek, amelyben most kétharmados többsége van a Fidesznek, a testületi üléseken folyó munkának, szerintem semmi köze a demokráciához. Azok pedig, akik ezt a színjátékot vagy inkább cirkuszt, rendszeresen előkészítik, (nem az apparátusra gondolok, ők csak végrehajtják a megrendeléseket), és akik kétharmados többségükkel eljátsszák a demokráciát, átverik a javaslatokat, nem demokraták. Azt sem tudják, hogy mi az…. A csepeliek egy részének három évvel ezelőtti támogatására hivatkoznak, de esküjüket rendszeresen megszegve, kiszolgálják a mögöttük álló Fideszt, Orbán Viktort, Németh Szilárdot. Alkalmatlanok a társadalmi, politikai közélet mindennapjaiban való részvételre, a csepeli emberek szolgálatára. Szavazógépek. R é s z l e t e k:

Nem vagyok anarchista, de a december 18-i testületi ülés (csepel.hu) alapján, legszívesebben azt ajánlanám a csepeli szocialista frakciónak, hogy az országgyűlési választásokig ne vegyenek részt a csepeli képviselő-testület ülésein. Helyette minden testületi ülés időpontjában, szervezzenek kitelepülést a csepeli polgármesteri hivatal előtti területen, ahol találkozhatnának az emberekkel. Tudom azonban, hogy a testületi ülésen való részvételt is vállalták, amikor letették a képviselői esküt, és jelenlétükkel esetenként támogathatnak jó javaslatokat, vagy felhívhatják a figyelmet egy-egy szakmailag, politikailag elfogadhatatlan döntés negatív következményeire. Tudom azt is, hogy sok csepelinek nehéz lenne elmagyarázni a miérteket. Ezért rögtön vissza is vonom javaslatom, azzal azonban, hogy ezen a fórumon elmondom véleményemet a csepeli képviselő-testületről, üléseikről.

A csepeli képviselő-testületnek, a testületi üléseken folyó munkának, szerintem semmi köze a demokráciához. Azok pedig, akik ezt a színjátékot vagy inkább cirkuszt, rendszeresen előkészítik, (nem az apparátusra gondolok, ők csak végrehajtják a megrendeléseket), és akik kétharmados többségükkel eljátsszák a demokráciát, átverik a javaslatokat, nem demokraták. Azt sem tudják, hogy mi az. Mint ahogy – szerintem ‑ azzal sincsenek tisztában, hogy mi a jobboldaliság. Egyet tudnak. Most ők vannak hatalmon és azt csinálnak, amit akarnak. A csepeliek három évvel ezelőtti támogatására hivatkoznak, de esküjüket rendszeresen megszegve, kiszolgálják a mögöttük álló Fideszt, Orbán Viktort, Németh Szilárdot. Alkalmatlanok a társadalmi, politikai közélet mindennapjaiban való részvételre, a csepeli emberek szolgálatára. Szavazógépek. Néhányan közülük, valószínűleg nem így akarták. Mégis mindent megszavaznak, hozzászólás nélkül. Talán maguk sem tudják, hogy bábok lettek? A Kedves Vezető leghűbb, leglojálisabb, mindenben bizonyítani akaró polgármesterének bábjai? Nem hiszem. Értelmes emberek. Egyébként igazából nem is érdekelnek. Egyszer úgyis megbuknak. Elszámoltatásuk pedig nem az én feladatom. Azért foglalkozom mégis velük, mert Ők irányítják Csepelt, Ők a kerület legfőbb döntéshozói.  Ez Csepel igazi szégyene!

Sok példát hoztam, hoztak fel mások az eltelt több mint három évben a fentiek igazolására e blogon, és más fórumokon az elmúlt három évben. Most elemezhetném a legutóbbi, idén már 21., ezen belül 16. rendkívüli testületi ülés előkészítésének körülményeit, a javaslatokat. Részletesen leírhatnám, hogy a testületi ülés előkészítése nem a szervezeti szabályzatnak megfelelően történt, hogy az előterjesztések némelyike kritikán aluli. Ismételhetném a korábbiakat, mert a 34 napirendhez a fideszes többség, szokásához híven, most sem szólt hozzá. Vagy megkérdezhetném a polgármestertől: hogyan kerülhetett bele a köztisztviselők számára készített és ismereteim szerint a többség által el is fogadott hivatásetikai kódexbe az, hogy a köztisztviselőknek előnyben kell részesíteniük a „nemzeti érdekeket”? Ki fogja egyáltalán eldönteni, hogy adott kérdésben mi a nemzeti érdek? Orbán Viktor vagy Németh Szilárd?

Ezek helyett, mindössze két napirendre irányítanám olvasóim figyelmét. A testület helyszíni anyagként tárgyalta a legutóbbi „Új Csepeli Konzultációval kapcsolatos” javaslatokat. Egy sokak által szakmailag is kifogásolt, konzultációnak csúfolt kérdőívre adott válaszok kiértékelésére és az ebből fakadó döntésekre várt „bólintást” az előterjesztő, Borbély Lénárd alpolgármester. Azokról a témákhoz kért újból támogatást, amit korábban, még a konzultáció előtt, jóváhagytak. Sőt! Miután ismét elfogadták a már elfogadottakat, nagy titokban még egy nyilatkozat aláírását is előkészítettek. Bizonyítandó: az egész testület mögöttük áll. Mert ez a  nemzeti érdek. Hogy miért? Nem tudom. Azonban azt hallottam, hogy mégsem nyertek! Az ellenzék több tagja tartózkodott, vagy nem írta alá a „nyilatkozatot”. 

A másik, zsebből elővezetett téma a Csepeli Munkásotthon jövő évi anyagi támogatásának kérdése volt. Németh Szilárd jegyezte a javaslatot. Az a Németh Szilárd, aki három éve leállította a művelődési intézmény támogatását. Mert „offshore lovagok állnak mögöttük”, meg egyébként is „kommunista fészek”. Most azonban azt írja:

„Már polgármesteri ciklusom elején is rendkívül fontosnak éreztem az Önkormányzat és a Munkásotthon együttműködését. Ennek azonban kizárólag szakmai, kulturális alapon és nem pártpolitikai alapon kell működnie…” (389. sz. előterjesztés, 2. oldal)

A Csepeli Munkásotthon, rendkívüli nehézségek közepette, de még működik. Az önkormányzat anyagi támogatásának jövő évi elmaradása azonban végzetesen tönkre teheti a házat. (Lásd az Advent a munkásotthonban című írást a HÍRKOMP decemberi számában.) Ezért remélem, hogy Németh úr februárban, a költségvetés jóváhagyásakor is vállalja mostani előterjesztését, és meg is szavazza, párttársaival együtt a kultúrház támogatását. Valóban szakmai, kulturális alapon! Ez a csepeli kultúra, Csepel érdeke. Ez most a lényeg, s nem az, hogy a polgármester három év után miért gondolta meg magát.

Megismétlem:a kétharmados Fidesz-többségű csepeli képviselő-testület nem demokratikusan működik. Márpedig demokráciánk állapota, a demokratikus intézményrendszer felszámolása, az úgynevezett fékek és ellensúlyok rendszerének tudatos felszámolása és az ország társadalmi, szociális és gazdasági gondjai egymástól elválaszthatatlan fogalmak.

„Ceterum censeo…” – Németh Szilárdnak mennie kell!

V O X

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr135698872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása