CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Németh Szilárd-plakátember lebukása a lakbérekkel

2014. február 09. 05:43 - csú

Németh Szilár-plakt-bors.PNGMiközben az áhított képviselői mandátum görcsös megőrzése érdekében agyonkozmetikázott nemes arcélével a plakátokról hinti kínos vigyorát Németh Szilárd, Csepel fideszes polgármestere, rezsikommandós kabaréhőse, aközben újabb és újabb átverései kerülnek napvilágra, letörölve orcájáról a derűt és felnyitva a csepeliek szemét. Most a csepelhirek.blog.hu rántotta le a leplet Németh egyik hazugságáról. Miként bejegyzésükben írják: "Lebukott Németh Szilárd: rezsicsökkentés helyett emelkedtek az önkormányzati lakbérek Csepelen", mert bár a rezsicsökkentés élharcosaként tetszeleg, a XXI. kerületben polgármesterként megszavazta és aláírta azt a rendeletet, amelynek alkalmazásával nagy mértékben megemelték az önkormányzati lakások bérét.

2011 óta csak azoknak a háztartásoknak nem nőtt a lakbére Csepelen, amelyeknél az egy főre jutó jövedelem nem éri el a 75 ezer forintot, másoknak viszont legalább 50 százalékkal nőtt az önkormányzati lakbére – derül ki az önkormányzat hatályos  rendeletéből, amelyet Németh Szilárd  megszavazott és alá is írt.

Ez azt jelenti, hogy egy önkormányzati lakásban élő nyugdíjas párnak, akiknek a havi nyugdíja eléri a 80 ezer forintot, már 50 százalékkal többet kell fizetnie négyzetméterenként: 327 forint helyett 491 forintot. Ha tehát egy 50 négyzetméteres lakásban laknak, akkor 2011-ig 16 350 forint lakbért kellett fizetniük havonta, az emelés után viszont több mint 8 ezer forinttal többet, 24 500 forintot.

Ha viszont ugyanennek a nyugdíjas párnak a havi nyugdíja meghaladja a 100 ezer forintot, akkor már kétszer annyit kell fizetniük négyzetméterenként, mint korábban, 654 forintot. Ez esetben tehát az 50 négyzetméteres lakás bérleti díja 16 350 forintról 32 700 forintra (!) növekedett.

Nem jobb a helyzet egy kétgyermekes család esetében sem, amelynél mindkét szülő dolgozik: ha a szülők jövedelme egyenként eléri a 140 ezer forintot, és ehhez hozzászámoljuk a családi pótlékot, akkor már abba a jövedelmi sávba kerülnek, ahol 50 százalékkal többet kell fizetni.

Hogyan is hihetnénk el a rezsicsökkentést, ha maga a rezsikommandós a saját kerületében megemeli a lakbéreket?! Ez egyszerűen csalás, hazugság! – teszik fel a kérdést azok, akik egy kétgyermekes családukkal a 65 négyzetméteres önkormányzati bérlakásukban 10 ezer forinttal fizetnek többet a korábbinál.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr905804620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása