CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Bajos és baljós tények

2014. július 01. 04:44 - csú

figyelem-x1B_7.jpgVan ok a kormányzati derűre: jócskán csökkent a munkanélküliség és nagyot javult a foglalkoztatottak száma. Legalábbis erről szólnak a statisztikai hivatal beszédes adatai. A statisztikák pedig nem hazudnak. Vagy ha igen, akkor azokat más rendelte meg. Ahogy Churchill a legenda szerint mondotta: ő csak abban a statisztikában hisz, amit ő maga hamisított. A magyar kormány pedig csak azt a statisztikát hiszi el, amit el akar hinni. Márpedig Orbán Viktor megmondta: a cél a teljes foglalkoztatás.

A baj a tényekkel van, amelyek bizony nagyon makacs dolgok. A kormány trükkje pedig abban, hogy a valamilyen formában még munkát kereső úgynevezett aktív munkanélküliek közé nem számították be azokat passzívokat, akik már kiestek a rendszerből, s feladták a kilincselést, a foglalkoztatottakhoz viszont hozzáadtak vagy 100 ezer külföldön dolgozó magyart és a közmunkások tömegeit is. Így jöhet ki az az eredmény, hogy miközben egyre nő a munkanélküliek száma, papíron mégis kevesebben vannak, mint egy évvel korábban. A foglalkoztatási statisztikákat pedig a közmunkásság segít kozmetikázni.

Bihari Tamás

Népszava

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr946446753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása