CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Lezárták a Kvassay zsilipet, mert hatalmas olajfolt úszik a Dunán

2014. július 08. 18:35 - csú

figyelem-x1B_7.jpgHatalmas olajfolt úszik a Dunán, az Országos Vízügyi Hatóság teljesen lezáratta a Kvassay-zsilipet, hogy a Ráckevei (Soroksári)-Duna-ágba a szennyezés bejutását teljes mértékben kizárják.

Az Országos Vízügyi Hatóságnál (OVH) a hírportálnak elmondták, hogy kiterjedése körülbelül 100 méter és mintegy 40-50 méter széles. A Lánchídnál már szakadozott volt a felülete.

A vízügyi igazgatóság elsőfokú vízminőség-védelmi fokozatot rendelt el, ami azt jelenti, hogy követik a szennyezés lefolyását, ugyanakkor az OVH műszaki beavatkozást nem rendelt el, mivel úgy ítélték meg, hogy a technikai berendezések kihelyezésére szükséges idő alatt a szennyezés szétoszlana. A kisméretű szennyezésnek ítélt olajfolt a folyó élővilágára nem jelent veszély.

Az OVH szerint az olajszennyezés eredete nagy valószínűséggel egy, a folyón közlekedő hajó fenékvizének leeresztéséből származhat. Elővigyázatosságból a Kvassay-zsilipet teljesen lezárták, hogy a Ráckevei-Duna-ágba a szennyezés bejutását teljes mértékben kizárják, bár addig a szennyezés minden bizonnyal szétoszlik. (ittlakunk.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr276485565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása