CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Vaj van a fejükön? Csepel fideszes vezetőinek gyanús a bujkálása, feltűnő a hallgatása

2014. augusztus 04. 05:46 - csú

000-2 Borbély-Németh_1.pngNéhány napja egyik barátom hívott fel telefonon, hogy láttad már? Mit? – kérdeztem vissza. Hát a Borbély kampánylevelét – felelte. Még nem, de megnézem a postaládát. Benne volt. Mármint Borbély Lénárd levele. Pontosítok. Kampánylevele. Politikai hírdetése. A boríték bal felső sarkában ugyanis a következő szerepelt:

„Feladó:

Borbély Lénárd

CSEPEL ALPOLGÁRMESTERE

AZ ÖN POLGÁRMESTERJELÖLTJE”

Na, mondom, magamban, végéhez közeledik tehát Csepelen is a négy éve folyó kampány. Mert a csepeli Fidesz és önkormányzati vezetőik jóvoltából ez a most záruló kampány, 2010. október 12-ével, az új képviselő-testület alakuló ülésével kezdődött. Az akkori testületi döntések számomra ezt bizonyítják. Azonban most jön a hajrá. Nincs kétségem, hogy ez még piszkosabb, durvább lesz, mint az előző, vagy a lassan négy éve tartó, az ellenzék teljes ellehetetlenítésére, lejáratására, vezetőinek egyenkénti levadászására törekvő médiahadjárat. Ami persze, az áprilisi országgyűlési képviselő választásokon, mint tudjuk, Csepelen már megbukott.

Németh Szilárd a csepeli szavazatok miatt nem lett a kerület országgyűlési képviselője. Csak a Fideszé.

Visszatérve a kampánylevélre, látom, kiküldése óta Borbély úr kapott eleget leveléért. Szemére vetették – szerintem joggal –, hogy önkormányzati pénzből finanszírozta levelét, hogy Ő a csepeliek polgármesterjelöltjének tekinti magát, miközben csak a Fidesz jelöltje. Az MSZP Csepeli Szervezete meg hűtlen kezelés miatt már feljelentést is tett az ügyben. Ábel alpolgármester úr, a csepeli fideszesek ökle, média biztosa, a csúsztatások nagymestere, a kritikák megjelenése óta, a saját tulajdonú hírblogján, a sajtófórumokon meg csak vagdalkozik, visszafelé mutogat, nekimegy Csepel áprilisban megválasztott országgyűlési képviselőjének, az MSZP-nek. „Bevált” módszere: a legjobb védekezés a támadás. Csak egyről feledkezik el: dokumentumokkal bizonyítani, hogy Borbély úr kinek a pénzéből fedezte kampánylevelét. Ezek szerint ez nem tartozik a csepeliekre!?

Nekem azonban a fentieken túl van még egy gondom az ominózus kampánylevéllel. Valószínűleg a kritikákra reagálva, augusztus 31-én, tehát a kampánylevél kiküldése után, megjelent a csepel.hu-n egy aláírás nélküli közlemény, Tájékoztató Csepelen az önkormányzati választáson jelöltet állító szervezetek részére, címmel. Idézem:

„Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő testületében mandátummal nem rendelkező, de a közelgő önkormányzati választáson jelöltet állító szervezetek részére, amennyiben szükségesnek látják és igényt tartanak rá – az elnök külön kérelmére kiadott engedély alapján – lehetőséget kaphatnak 2014. október 13-ig szólóan az önkormányzati címer választási kiadványaikon történő használatára. A független jelöltek részére a címer használatára nincs lehetőség.”

Kérdéseim, megjegyzéseim:

1) Az ilyen közlemények kiadása a jegyző, aki egyben a helyi választási bizottság elnöke is, hatáskörébe tartozik. Miért nem írta alá a jegyző úr a felhívást? Talán nem ért vele egyet?

2) A közlemény azt sugallja, hogy az önkormányzat képviselő-testületében mandátummal rendelkező szervezetek nyugodtan használhatják az önkormányzat hivatalos címerét. Azaz, Borbély úr teljesen szabályosan járt el. Csakhogy, az önkormányzat 25/2011.(VII.18.) Kt. sz. rendelete pontosan szabályozza az önkormányzati jelképek, így a címer használatát is. A rendelet 7. §. (1) szerint a címer rendelettől eltérő (ebben az esetben erről van szó!) használatához, kérelem esetén, a polgármester engedélyére van szükség. Ezek szerint, ha Borbély úr bemutatja kérelmét, a beadott kiadvány tervét, az engedély kiadásához szükséges egyéb dokumentumokat, a polgármester úr által aláírt és a Polgármesteri Hivatal nyilvántartásába bejegyzett engedélyét, akkor nincs miről vitatkoznunk, egymásra sarat dobálni.

3) Már csak egy, sokak által feltett kérdés maradt megválaszolatlanul: miből fizette Borbély úr politikai hirdetését? Amire a nagy vagdalkozásban Ábel úr eddig semmilyen bizonyítékot nem szolgáltatott. Úgy látszik, ezek bemutatása nem tartozik erősségei közé. A csepeliek.blog.hu szerkesztője, az „Ami a Csepeli Hírmondóból kimaradt…” c. rovatában, lassan egy éve kérdezi például: mennyit fizetett a Fidesz Csepeli Szervezete a Királyerdei Művelődési Hát termeinek politikai gyűlések céljaira történő igénybevétele után?  Választ még nem kapott.

4) Nem diszkriminatív ez az ismeretlen szerző által kiadott tájékoztató? Miért nem használhatják a kampányban, ha kérelmezik, az önkormányzati jelképeket a független jelöltek, illetve azok a pártok, amelyek jelenleg nem rendelkeznek mandátummal a képviselő-testületben? Ezek a jelöltek, pártok másodrangú állampolgárok, szervezetek?

Nem hiszem, hogy választ kapok, kapunk megjegyzéseinkre, kérdéseinkre. A változást akarók őszi győzelme azonban feltárhatja a valódi tényeket.

V O X

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr766568065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása