CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Becsületrenddel tüntette ki Andor Lászlót a francia elnök

2014. augusztus 12. 08:31 - csú

Andor László.PNGA legrangosabb francia kitüntetés, a Becsületrend lovagi fokozatát adományozta Francois Hollande francia elnök Andor László uniós biztosnak - közölte az Európai Bizottság.
Mint írták, a foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi befogadásért felelős biztos a gazdasági válság hatásainak leküzdésére és az európai szociális modell megerősítésére tett erőfeszítéseiért kapta a rangos kitüntetést.
Az elismerés indoklásában kiemelték, hogy az Andor László által képviselt ügyek - különös tekintettel az európai integráció szociális oldalának megerősítésére - a következő ötéves uniós ciklusban is a legfontosabb kérdések közé tartoznak Franciaország számára.

A közleményben idézték Andor Lászlót, aki az Európai Bizottságban végzett munkája jelentős elismerésének tartja a kitüntetést. Azt mondta: az elmúlt években azért dolgozott, hogy tabuk nélkül keressenek megoldásokat az európai országok szociális problémáira, főként a válság által nehezített munkanélküliségi helyzetre.

Andor László megbízatása uniós biztosként október 31-ig tart.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr806596991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása