CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Brancsbeliek nívója és díja

2014. szeptember 09. 02:26 - csú

Semjén-zászlós_2.PNGKi nem találnák, mi szolgálja "a magyar nemzet fennmaradását".

Hát például a közmédia hírműsorainak riportjai, valamint a Magyar Távirati Iroda anyagai. Persze mindazokkal együtt, akik  átvehették a Magyar Termék Nagydíj Pályázat elismeréseit a parlamentben.

Az iménti idézet Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettestől származik, de Kövér László házelnök sem fukarkodott a dicséretekkel.

Hely hiányában most nem tudjuk méltatni mind a 66 nagydíjas terméket és szolgáltatást, még a nyolc nívódíjast sem. Így utóbbiak közül koncentráljunk a már említett kettőre, a közmédia immár "Sajtókövete Nívódíjasai"-ra.

Az ugyanis biztos, ha valakik, hát ők megérdemelnek mindent, hiszen elkötelezetten "formálják a minőségtudatot", bármit is jelentsen ez. Viszont ezért lehet kapni a díjat. Az elkötelezettség egyáltalán nem kérdéses, hiszen például a köztévé híradói ezt tekintik a szerkesztés elsődleges szempontjának. Hűen szolgálják pártunkat és kormányunkat - vagyis a most hatalmon levőket -, miközben rendszeresen bebizonyítják, hogy az ellenzék mennyire nem "a nemzet fennmaradásáért" ténykedik. A távirati irodáról pedig csak annyit, hogy "ethosza él", továbbá gyors, pontos és hiteles. Mindezt onnan is lehet tudni, hogy Gazsó L. Ferenc vezérigazgató nyilatkozta a díj átvétele után. És örömmel nyugtázta, hogy ezt mások is észreveszik. Kijelentéseihez a magunk részéről azzal csatlakozhatunk, hogy a gyorsaság, a pontosság és a hitelesség mindaddig érvényes, amíg a kétharmad és képviselőinek megszólalásairól van szó. Viselt dolgaik, valamint a róluk szóló észrevételek valahogy már nem tudnak hasonló intenzitással bekerülni a hírfolyamba, ami persze érthető, hiszen olyankor kérdésessé válna, hogy valóban "a nemzet fennmaradásáért" tevékenykednek-e.

Az értékelők külön kiemelték azt a hosszú évek óta tartó munkát, amelyet a közmédia a minőség kommunikációjáért folytat. Erről sok százezer néző is tudna mesélni. Mindazok, akik az évek alatt leszoktak a közmédia híradóinak nézéséről, mert elunták a kormányzati propagandát és azt, hogy hülyének tekintik őket. 
Már tényleg csak az hiányzott, hogy a brancsbeliek kitüntessék egymást.

Sebes György

Népszava

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr236680065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása