CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Horváth Gyula: Kilóg a lóláb

2014. szeptember 09. 05:52 - csú

Horváth Gyuszi Egyenes beszéd.PNGELŐIRAT: Feljelentettek, mert köszöntem embereknek és volt képem megkérdezni őket: hogy vannak?! A Helyi Választási Bizottság, meg eltiltott a törvénysértéstől. Attól, amit sose követtem el!

Szegény apám, ha élne, nagyon szomorú volna! 
Mindig arra tanított, hogy a törvényeket be kell tartani! Ez volt az ő életfilozófiája, és ez éltette hosszú életének különböző állomásain. Akkor is, amikor nincstelenként, éhbérért szolgált a különböző gazdáknál, akkor is, amikor munkaszolgálatosként menetelt Szombathelyről Tordáig, majd a második világháború poklában, mikor több száz kilométerre a magyar határtól bevetették az amerikaiak ellen. Akkor is, amikor gőzmozdony-fűtőként napokra eltűnt, mert sódert és cementet kellett szállítania a "láncos kutyaként" emlegetett Tito hadserege ellen készülő háború bunkereihez a déli határra.

A törvényeket a békeidőben is betartotta és tiszteletbe tartotta előírásait. A becsületet tartotta a legfontosabb erénynek, melynek része volt a törvénytisztelet. Úgy vélte, hogy a szegény embernek az az utolsó jussa, amitől akkor is ember maradhat, amikor már mindenét elvették! Nem keveset volt ilyen helyzetben. Mindig talpra állt! Azért, mert tisztességes, becsületes ember volt. Ez adott erőt neki az újrakezdéshez és a nagy nehézségek leküzdéséhez.  

Engem pedig feljelentettek! 



Feljelentettek, mert köszöntem embereknek és volt képem megkérdezni őket: hogy vannak!  A fideszesek ezt "ordenáré kampányolásnak, észt osztásnak, ajtó rátörésnek" nevezték.  A Helyi Választási Bizottság, meg meghallgatásom nélkül mindezt el is fogadta. A HVB eltiltott a törvénysértéstől. Attól, amit sose követtem el!

Ettől lenne nagyon szomorú az édesapám! És ettől vagyok igen szomorú én is!  Vannak ugyanis emberek, akik a jelek szerint nem veszik olyan komolyan a törvényeket, mint az apám. Azt gondolják, hogy lehet azt lazábban is kezelni! Lehet nem alaposan elemezve is ítéletet hozni, mert az úgy sem számít. Nem hiszik, hogy vannak még olyan régi módi emberek, akiknek a törvény számít! Akik úgy vélik, hogy a törvényalkotás és a törvényalkalmazás egy mindenekfelett álló erkölcsi kategória. 

Ma már nem így van!  A törvény is ellaposodott, úgy ahogy egyes emberek erkölcsi tartása, emberiessége is ellaposodott. Azt hiszik, hogy törvényt alkotni és törvényt alkalmazni erő kérdése! Aki erősebb azé a törvény! Aki meg ezt nem fogadja el az balek!  Annak ki kell törni a nyakát, lehetetlenné lehet tenni az életét. Pedig érdemes lenne visszább venni az agarakat! A kisemmizettek, az átvertek, a becsapottak, hamar többségbe kerültek a történelem tanúsága szerint. És az erőre épülő rendszer hamar megfordulhat. Manapság törvényeket, rendeleteket hoznak azért, hogy egyes tranzakciókat le lehessen bonyolítani. Ilyenkor semmilyen erkölcsi kategória nem munkál és nincs szellemisége a törvényeknek.

Ezek a törvények, már csak nevükben törvények. A szellem nélküli törvény pedig olyan, mint a tartalom nélküli könyv. Nem sokat ér!  Ami nem sokat ér, az meg felesleges: gondolják egyesek. Akik meg még a régi hagyományok miatt ezt mégis másként gondolják, nevetségessé válnak. Pedig nem ők a valódi nevetségesek!  Valójában, a törvényeket felületesen kezelők a nevetségesek. Ők, akik érthetetlen kétértelműségbe és bikkfanyelvbe foglalják az alapelveket, és  kiszámíthatatlan gyakorlattal kiszolgáltatottá teszik az embereket. Nem menti senki felelőségét a törvény alkalmazói közül, hogy nem bíró! Törvényalkalmazó a hivatalnok és a HVB elnöke és tagja is! 

Felelős az az ismerettel rendelkező is, aki nem megfelelő tanácsokkal ismeretekkel látja el a rászoruló döntéshozót! Csak az vállaljon feladatot, hivatást, aki elkötelezettséget érez magában, - erkölcsi és tartalmi tudást is - ahhoz, hogy mindezeknek megfeleljen!  Azok meg pláne hibásak, akik nem a szellemiségnek, hanem egyes embereknek, - nagy és kiskirályoknak - megfelelve alkalmazzák a törvényeket. Ha valami egészen más, a törvényi környezetben, mint a valóságban akkor nem a valóság a hibás! Amennyiben egy baráti látogatást lehet ordenáré kampányolásnak titulálni, ahelyett, hogy törvénytisztelő állampolgárok szabad mozgását látnák benne, akkor ott nagy a baj! Akkor meg még nagyobb, ha ezért el is akarják ítélni őket! 

Ez igazán szomorú! Az, ha a törvények szankcióit egyesek az ellenfelük megsemmisítésére, a más gondolatok elfojtására akarják használni. Az elődök, ősök nem azért küzdöttek, hogy értékeiket ennyire felületesen kezeljék. Az illiberális rendszer uniformisa persze sok mindent eltakarhat, de akkor is kilóg a lóláb! 

Forrás: HORVÁTH GYULA blogja

UTÓIRATKÉNT ÁLLJON ITT EGY VASÁRNAPI HÍR:

A Fővárosi Ítélőtábla elutasította Németh Szilárd felülvizsgálati kérelmét, így most már teljesen egyértelmű: Horváth Gyula és Falus Ferenc nem sértett törvényt, amikor szétnézett az SZTK-ban. Az ítélet kimondja: Németh Szilárd köteles 10 ezer forint eljárási illetéket fizetni. Fellebbezésnek helye nincs!

....még mindig van egy fontos kérdés: HOGY JUTOTT NÉMETH SZILÁRD A BIZTONSÁGI KAMERÁK FELVÉTELÉHEZ?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr276679805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása