CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Saját bőrét menti a csepeliektől Csepel polgármestere? Ma megszólal?

2015. március 26. 05:59 - csú

borbely_dontott_iszik_es_vezet-621.pngMa délután öt órakor ismét képviselő-testületi ülés lesz a Szent Imre téri polgármesteri hivatalban. Nagy érdeklődéssel várjuk, hogy vajon Csepel polgármestere végre méltatja-e a választóit, a csepelieket arra, hogy részleteket áruljon el saját kínos ügyének állásáról, további személyes terveiről.

Megrészegítő trükk és kijózanító kanyar az ittas vezetőként ismertté vált Borbély Lénárdtól, Csepel polgármesterétől, aki leszavazta saját magát is, de a szondáztatása és a további közéleti sorsáról szóló vita elmaradt

Hétfőn megíruk: értesülésünk szerint Borbély Lénárd csepeli polgármester januári ittas vezetésérőllebukásáról, az ellene folyó vizsgálat állásáról, Borbély további közéleti sorsáról a csepeli önkormányzat képviselői nyilvánosan, legális körülmények között nem tárgyalhatnak. Erről – a gombnyomogató automataként viselkedő, megkukult kormánypárti mamelukok felhasználásával – személyesen Borbély Lénárd gondoskodik. Informátoraink szerint ez derült ki a képviselő-testület legutóbbi ülésén. Ma délután öt órakor ismét képviselő-testületi ülés lesz a Szent Imre téri polgármesteri hivatalban. Nagy érdeklődéssel várjuk, hogy vajon Csepel polgármestere végre méltatja-e a választóit, a csepelieket arra, hogy részleteket áruljon el saját kínos ügyének állásáról, további személyes terveiről.

Mint megtudtuk,  a március 12-i ülésen két DK-s képviselő, Borka-Szász Tamás és Horváth Gyula egy-egy szabályosan elkészített előterjesztésének napirendre tűzését és érdemi megtárgyalását felháborító, fura körülmények között akadályozta meg a fülkeforradalmi többség. Lássuk a konkrétumokat: 

A polgármester az ülés megnyitása után javaslatot tett a napirendekre. Először a kormánypárti sürgősségi előterjesztésre, majd elkérve a jegyzőtől a két ellenzéki képviselő előterjesztéseinek címét, azt javasolta, hogy

> Borka-Szász Tamás Javaslat állásfoglalásra a fővárosi fekvőbeteg ellátás kormányzati átalakításában való aktív részvétellel kapcsolatbancímű előterjesztését a 8.,

> míg Horváth Gyula Javaslat állásfoglalás meghozatalára Borbély Lénárd polgármester ittas vezetésével kapcsolatbancímű előterjesztését 9. napirendként tárgyalja meg a képviselő-testület.   

Ezután Borka-Szász Tamás – élve képviselői jogával ‑ megkérdezte a jegyzőt, szabályos-e, hogy nem rendkívüli ülésen tárgyalják a két javaslatot. Borbély Lénárdtól  arra várt választ, hogy a csepel.hu-n közölt meghívóban miért nincs benne, miért nem érhető el még a testületi ülés kezdetekor sem a két DK-s előterjesztés. A csepeli közvélemény miért nem ismerheti meg az interneten a két ellenzéki előterjesztés tartalmát? A jegyző válaszának lényege: a  két DK-s javaslatot akár most (március 12-én), a rendes ülésen is meg lehet tárgyalni, azért nem kell rendkívüli ülést összehívni, a javaslatok március 12-i tárgyalása nem ellentétes az önkormányzati törvénnyel, ha a testület úgy dönt… 

Borbély Lénárd válaszában hangsúlyozta: „politikailag minden tőlem elvárhatót megtettem”. (???) A  javaslatok eltitkolásával kapcsolatos felvetésre ( a két ellenzéki javaslat nem jelent meg a csepel.hu – n, az önkormányzat honlapján) azt mondta, hogy: „amennyiben a képviselő-testület napirendre tűzi, akkor fel fog kerülni” a csepel.hu-ra.

Na, most tessék figyelni!

Borbély Lénárd elrendelte a szavazást a kormánypárti sürgősségi, majd a két ellenzéki javaslatról. Íme az eredmény: a kormánypártiak nyertek, az ellenzékiek vesztettek.

A 21 fős testületből ugyanis a 9 fős ellenzék egyöntetűen javasolta a DK-s témák tárgyalását, azonban a 12 tagú Fidesz-frakció nem engedte napirendre tűzni, megvitatni a két ellenzéki képviselő javaslatait. Borbély Lénárd is nemmel szavazott, vagyis leszavazta saját javaslatát. (Ugye emlékszünk: Borbély álszent módon javasolta, hogy 9. napirendként tárgyaljanak az ő saját ittas vezetéséről…) 

Ügyes! – mondanák sokan, akik az elmúlt öt év cirkuszain edződtek.

Pofátlanság! – mondja rengeteg csepeli, aki kénytelen volt végignézni az elmúlt öt év cirkuszait, a morális züllést.

Az ellenzéki javaslatok felvezetése, napirendre tűzésének előzetes támogatása, majd leszavazása, számunkra elfogadhatatlan. Borbély úr ismét megfutamodott. Nem először. Nem vállalta, hogy az általa vezetett képviselő-testület tagjai, saját társai, a polgármesteri hivatal jelenlévő vezetői és a megjelent érdeklődők előtt adjon számot saját ittas vezetéséről. Inkább a „politikailag mindem tőlem elvárhatót megtettem” - hazugsága mögé bújt. Talán önmagában nem bízott? Vagy félt a frakciójától, attól hogy az eddigi gyakorlat folytatódik, s most sem vállalnak semmilyen vitát, nem állnak ki mellette?  Nem tudjuk. Csak azt érzékeljük, hogy fogy körülötte a levegő, mind gyakrabban, egyre többször derül ki alkalmatlansága.

V O X és L U X

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr427301893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása