CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

„Nem fogok megijedni!” – Csepeli szülő válasza Ábel Attila aljasságára

2015. április 23. 05:59 - csú

stopkez_1.pngTényleg, van ennél lejjebb? – teszik fel sokan a kérdést közeli barátaim közül, akik időnként el-el olvassák a csepel.info egyik-másik írását.

Ilyenkor rendre azt válaszolom, hogy az Ábel Attila alpolgármester tulajdonában és szerkesztésében működő hírblog mindig képes alulmúlni önmagát. Aztán magam is elolvasom az inkriminált írást, s megállapítom, igazuk van. Még finoman is fogalmaztak.

A blogban, április 20-án megjelent „Óvodai tiltakozások: családban maradt?” című írás, véleményem szerint, valóban a politika  alja. Hazugságoktól, csúsztatásoktól hemzseg a cikk.

Hazug, mert azt állítja, hogy „Nem tudni, hogy a tiltakozók kiket képviselnek”. Pedig a tiltakozók képviselője a testületi üléseken, az április 14-i tüntetésen mindig világosan beszélt: az óvodavezetők és dolgozók többsége nem ért egyet a tervezett összevonással, és közülük több mint 600-an aláírásukkal is kifejezték egyet nem értésüket. Azt is egyértelműen visszautasította, hogy

az önkormányzati vezetés rendre valamelyik baloldali erővel próbálja összemosni őket. A testületi ülésen ezért bejelentette: amennyiben a fideszesek megszavazzák az összevonást, két szavazattal kevesebbre számítsanak a következő választásokon.

Az inkriminált írás politikailag, szakmailag alacsony színvonalú, mert szerzője, ahelyett, hogy konkrét tényekkel támasztaná alá véleményét, szakmai, netán pénzügyi érveket sorakoztatna fel az összevonás mellett, egyrészt visszafelé mutogat, másrészt az ellenzéket teszi felelőssé a tüntetésért. Az pedig, hogy válaszoljon a szülők kérdéseire, eloszlassa az összevonással kapcsolatos kételyeiket, eszébe sem jut. Joggal kelti fel az olvasók azonnali ellenérzését: ez az ember, ahelyett hogy érvelne álláspontja mellett, másokra próbálja kenni saját és politikustársai, a testület többségét alkotó Fidesz-KDNP frakció felelősségét.

A cikk, számomra bizonyítéka szerzője politikai elfogultságának, beszűkült látásmódjának, embert nem tisztelő, kétségbeesett vagdalkozásának. Az, ahogy támadja a tüntetés céljaival egyetértő, pártzászlók, pártjelvények nélkül felvonuló politikusokat, a tüntetésen részvételüket nyíltan felvállaló óvodapedagógusokat, szülőket, az része lehet egyfajta politikai kultúrának. Az ilyen politizálás lehet divat a Fideszben, számomra azonban emberileg, politikailag elfogadhatatlan. Lehet egy fideszes blogban írogató, vakbuzgó újságíró(?!), propagandista  ügye és módszere, amely azonban sehova sem vezet, mert nem azzal foglalkozik, amivel kellene. Legfeljebb egyre többen lesznek, akik kiírják a tisztességesen politizáló fideszesek egyébként sem hosszú listájából. 

Az viszont már korántsem csak újságírói ügy, hogy a cikk írója civileket, nem közszereplőket, egy ügyet tisztességesen felvállaló embereket, családokat próbál besározni, lejáratni, esetleg megfélemlíteni. Vélem,szerzőnk, politikai szűklátókörűsége miatt azt sem veszi észre, hogy lassan teljesen kivetkőzik emberi mivoltából.

 „Családi okokra”, „apósra”, „jobbikos kapcsolatra” célozgatva, becsületükben sért meg embereket, családokat. Ez már nem a politika alja, ez, szerintem, maga a színtiszta aljasság. Ezért örülök a megtámadott szervezők egyike gyors reagálásának, amelyben kikérve maga és családja nevében a gyanúsítgatásokat, a következőket írja: „És ha ettől meg kellene ijednem, JELENTEM, NEM FOGOK!!!” 

Remélem, sokan egyetértenek vele, sokan mondják, velem együtt: mögötte állunk.

V OX

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr657390550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása