CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A csepeli polgármester és alpolgármester törvény felett áll?

2015. április 24. 05:55 - csú

Még mindig kampány van? - Mosoly a parkban  - Lesz újabb bocsánatkérés?

plakatos-2015-04-23.PNGA ma reggeli sétám alatt váratlan  meglepetés ért.  A Templom utca 16. számú ház előtt lévő köztéri lámpa oszlopáról  egy hirdetményt tartalmazó tábla alól, Borbély Lénárd polgármester és Ábel Attila alpolgármester mosolygott rám.  Arra gondoltam, hogy ez valamilyen új módszer a lakosság és a tisztségviselők közötti kapcsolattartásban.  Közelebb mentem, hogy szemügyre vegyem, mert hát engem minden új dolog érdekel, és ha van mit, akkor tanuljon az emberfia.

Ám ekkor újabb  meglepetéssel találtam szembe magam:

Nem a polgármester és az alpolgármester, hanem Borbély Lénárd polgármester-jelölt és Ábel Attila képviselő-jelölt nézett vissza rám, hittel és reménnyel teli tekintettel. Hoppá, most akkor mi van?  Még mindig kampány van? Persze, lehet ilyen érzése az embernek, de a naptár az mégis csak tényszerű.  Április 24-ét írunk 2015-ben és nem 2014-ben! Akkor most mi történt?

Lehet, hogy az alpolgármester s egyben a körzet megválasztott önkormányzati képviselője tavaly október 12-dike óta nem járt arra felé? Előfordulhat, sok dolga van. Az ovisokat is helyre kell tenni, meg másokat is, hogy értsék már meg, merre kell haladni itt Csepelen. Ez bizony embert próbáló feladat, mert ezek a csepeliek állandóan kérdeznek, ellenvéleményük van, ahelyett, hogy szépen, ellenvetés nélkül igazodnának a helyi hatalomhoz.

Lehetne ezen még lamentálni, de túl sok értelme nincs. A vonatkozó jogszabály szerint a választást követő 30 napon belül a választási plakátokat az azt kihelyező szervezeteknek el kell távolítaniuk. Ha ezt nem teszik meg, csinos kis büntit kell  fizetniük.  A gyakorlat azért ennél megengedőbb. A közterület-felügyelet bejelentése alapján értesítik a plakát kihelyezésében érintett pártot, és figyelmeztetik  kötelezettségére. Csak akkor indul eljárás ha még ekkor sem  tesz eleget a jogszabályi előírásnak.

Nos, most már csak az kérdés, hogy Borbély Lénárdot és Ábel Attilát patronáló szervezet  az inkriminált választási plakát ügyében kapott-e felszólítást?  Ha igen annak miért nem tett eleget. Ha nem kapott, akkor annak csak az lehet az oka, hogy mások sem jártak arra.

Végül eljátszottam a gondolattal, hogy Borbély Lénárd polgármester, milyen módon  jár  el,  Borbély Lénárd polgármester jelölttel szemben, és Ábel Attila alpolgármester, hogy rendezi az ügyet Ábel Attila önkormányzati képviselővel.

Biztos írnak egy bocsánatkérő levelet a csepelieknek. Ez már egyszer megtörtént. Jöhet a következő!

Kál Károly

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr677392806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása