CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Két mondat a csepeliek átveréséről Botrány után a botrányos híradásról

2015. május 23. 09:46 - csú

csepel_vezetoi_2014-tol_2.pngAz önkormányzat vezetőit nem érdekli a csepeliek tisztességes tájékoztatása? Azt gondolják, ha nem írják meg, hogy a május 20-i testületi ülésen milyen botrányos események zajlottak, akkor azok nem is történtek meg 

Egy önkormányzati honlap tartalma nemcsak szerkesztőjét minősíti, hanem az önkormányzati vezetés felfogását az általuk működtetett, közpénzből fenntartott honlap céljáról, feladatáról. Nem tisztem a csepel.hu-nak, a csepeli önkormányzat honlapjának minősítése, újságíró sem vagyok, hogy szakmailag kiértékeljem működésének tapasztalatait. Ezért mindig csak vélemények megfogalmazására vállalkozom, bár tudom, szubjektivitásom rányomja bélyegét írásaimra. Több éve  követem a weboldalon megjelenő híreket, az önkormányzat életéről szóló tájékoztatókat. A csepeliek.blog.hu-n több cikkben is élesen bíráltam a megjelent írásokat, szerzőiket. 

Most, a csepel.hu-n május 22-én megjelent „Újabb közterületek szépülhetnek meg” című cikk tartalmán felháborodva, folytatom a kritikát: véleményem szerint a csepel.hu szerkesztőit, az önkormányzat vezetőit nem érdekli a csepeli lakosság korrekt, tisztességes tájékoztatása. A lehangoló tények alapján úgy látom, becsapják a csepelieket! Azt gondolják, amiről nem írnak, az nincs, nem is történt meg. Azt gondolják például, ha nem írják meg, hogy a május 20-i testületi ülésen milyen botrányos események zajlottak, akkor azok nem is történtek meg. 

Pedig tényleg kemény megfogalmazások hangzottak el az ülésen egyes ellenzéki képviselők részéről, vagy gyomorforgató reagálások a hatalmon lévőktől, Csepel polgármesterétől, alpolgármesterétől. A csepeliek.blog.hu-n, május 22-én megjelent, „Rendkívüli botránysorozat volt Csepelen szerda reggel hét órától című írás ezt pontosan tartalmazza. Most csak két mondatot, az önkormányzati honlap kt-üléssel foglalkozó írásában nem közölt két mondatot emelek ki a cikkből:

> „Semmilyen plusz terhet nem jelent” a Tátika-Napsugár óvoda eddig sem kevés, évek óta integrációs feladatokat is tartalmazó feladatainak, az „SNI-s, pszichés fejlődési zavarokkal küzdő” gyerekek felvételével járó bővítése. Ráadásul ezt nem más, mint az oktatásért, nevelésért is felelős alpolgármester mondta, aki mellesleg valamikor általános iskolai tanár is volt. Borbély Lénárd polgármester helyébe én bocsánatkérésre kötelezném.

> „1,3 milliárdos EU támogatással nem fogunk itt szórakozni” – mondta a polgármester a szociális városrehabilitáció akcióterületének kibővítéséről szóló kritikus ellenzéki vélemények, a javaslat ellen szóló érvek (az érintett lakók ugyanis nem értenek egyet az akcióterület javasolt kibővítésével), lezárásaként, majd szavazást rendelt el. Ez az elfogadhatatlan mondat a csepel.hu-n így lett megszépítve: „1,3 milliárd forintos támogatást nem kockáztat az önkormányzat és mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a korábban elnyert 100 %-os uniós támogatás megtakarítása csepeli fejlesztést finanszírozzon.” Borbély urat és a szerkesztőt a korrekt tájékoztatáson túl tehát az sem érdekli, hogy mit akarnak az érintett csepeliek. Nem azt, amit Borbélyék. Nem érdekes. Azt kapják, amit Borbély és csapata akar! Kész! A szórakozni vágyó ellenzéki képviselők, meg az egyet nem értő lakók pedig kussoljanak. Javaslom: Borbély urat meg mi kötelezzük bocsánatkérésre.

Az már csak hab torán, hogy a csepel.hu és Borbély úr is elhallgatta a testületi ülésről szóló cikkben, hogy egy 2011 óta ki nem fizetett önkormányzati tartozás miatt megindult perben éppen az önkormányzati vezetés által, az előző testületi ülésen meggyanúsított Szenteczky János kezdeményezte az utolsó napirendben egy ad-hoc vizsgálóbizottság felállítását, amit a polgármester és csapata levetetett a napirendről. Biztosan nem fért bele az önkormányzat és vezetése szépülésével, szépítésével, két új sportcsarnok építésével foglalkozó tervekbe.

A csepeliek.blog.hu fentiekben idézett cikkében olvasható az ellenzéki képviselő véleménye minderről: „gyáva banda”. A csepel.hu május 22-i cikke is ezt erősíti bennem.

V O X

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr187484556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása