CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Gumigerinces gombnyomogatók: Kinek a felelőssége?

2015. május 29. 05:48 - csú

fidesz-frakcio_reszlet.PNGHorváth Gyula publicisztikája:A közelmúlt egyik blog bejegyzésében írtam arról, hogy a képviselő-testület döntéseinek következményeként akár büntetőjogi felelőségre vonás is elképzelhető azok részére, akik a törvénytelen előterjesztéseket megszavazzák. (Ezt a kriminalitásba hajló gyakorlatot a „fülkeforradalom” hazug jelzőjével, a Fidesz vezette be a hazai közéletbe.)

Mindezt abból vezettem le, hogy a Fidesz 2010 óta olyan törvénykezési rendszert hozott létre, ahol - a számonkérés, a visszamenőlegesség gyakorlata- elképzelhető. Példaként a terézvárosi képviselők büntetőjogi felelősségre vonásának esetét hoztam.

Akkor még nem tudtam, hogy Csepelt vezető fideszesek körében előkészítés alatt áll egy ilyen döntés. Nevezetesen az, amikor

a polgármester testületi felhatalmazást kér hatáskörbővítésre azért, hogy a demokratikus rendszert kiiktatva egyszemélyi döntést hozhasson. Mindezt egy olyan kormányhatározatra alapítva, aminek a végrehajtási rendelkezése 2014. december 31-én lejárt. Az előterjesztés ezt nem tartalmazza.

Csak utalás van benne a kormány határozatra.

Az előterjesztés a valódi szándék eltakarását, a képviselők összezavarását sokkal inkább teljesíti, mint a tisztánlátás megalapozását. A harmincas éveiben járó polgármester érezhette félrevezető cselekedetének súlyát, mert kialvatlanul, igen feszülten és ingerülten vezette a testületi ülést. Mint az-az ember, aki a nyakán érezte teste egész súlyát, úgy gondolt arra a bűnére, amit megválasztása után tett! Látja már, hogy mekkora ökörség volt a hozzáértő szakértőket kirúgni, és a szerviensek „gumigerincére” támaszkodni.

Mindezt leplezendő, sokkal több energiát fordított a személyeskedő, hazug megnyilvánulásokra, (amik korábbi alkalmazása miatt büntetőeljárás vádlottja) mint az érvek felsorakoztatására.

A Fidesz frakció is feszült és rosszkedvű volt, de az előterjesztés jogszabályi feltételeknek való megfelelését szignójával garantáló sem látszott boldognak! Főleg akkor, amikor rámutattam, hogy az előterjesztés, nem szabályszerű, a határozati javaslat pedig jogszerűtlen. Úgy hiányzott ez a mondat nekik, mint üveges tótnak a hanyatt esés! Megbolydult elméjükben ugyanis azt gondolták, hogy a majdani felelőségre vonásnál arra fognak hivatkozni, hogy nem tudták a tartalmát az anyagnak.

Megszólalásommal ez a védekezési lehetőség is kútba esett!

Akkor mégis miért szavazták meg a törvénysértő határozatot?

Válaszként sok minden felhozható!

Az igazi ok azonban az illiberális tekintélyelvű gyakorlat kerületi megjelenésében keresendő. Ezeket a képviselőket (benne Borbélyt is) úgy trenírozták, hogy Németh Szilárd elképzelését, véleményét nem szabad kétségbe vonni. (Mert bizonyos, hogy az igazi bajkeverő, a háttérben nem a gyakorlatlan, tudatlan Borbély, hanem ő.)

A diktátor stílusú vezető nem tűr ellentmondást!

Nem szabad a döntéseit megkérdőjelezni, óhaját kétségbe vonni még akkor se, ha azok rosszak. Tevékenységét saját újságjukban ajnározni, alkalmanként köszöngetni kötelezőnek látszik! Az ő személyének, vagy álláspontjának ellentmondani ugyanis kegy- és (vele együtt) jövedelemvesztéssel járnak! Így hát marad a kritika nélküli helyeslés!

Akkor azonban, ha egyszer ennek a Fidesz kurzusnak vége lesz, (a fülkeforradalom torzulásainak helyreállítása miatt) változásokat kell alkalmazni azért, hogy a demokrácia gyakorlata visszaállhasson. A törvények teljes szigorával fognak fellépni azokkal szemben, akik annak kiiktatására, elferdítésére, saját egójuk növelésére, és hasznukra alkalmazták a maguk hozta jogszabályok útvesztőit.

Nem lehet ám egy harmincéves emberre terhelni egy személyben a bajt!

Ez a jobb sorsa érdemes ember az életét éppen most teszi tönkre örökre.

Italozásai, duhajkodásai, vagdalózásai, és egyéb devianciái, mind segélykiáltások arra, hogy nem bírja a terhelést! Lehet ezt leseperni az asztalról, és egyre hamvadó tüze mellett melegedve arra várni, hogy úgysem jön el az igazság órája: de ez több mint illúzió!

A fiatalembernek ifjúi korának ugyanaz lehet az előnye, ami a hátránya: igen sok van még hátra!

Egyáltalán nem mindegy, hogy hol, és hogyan éli majd életét!

Mint ahogy az sem biztos, hogy hogyan fognak választóikkal, bíráikkal szembenézni azok, akik takarították az utat előtte, vagy tolták (nyalták) a farát, hátulról!

Forrás: HORVÁTH GYULA weblapja

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr227493718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása