CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mindennek van határa...

2015. június 12. 04:26 - csú

hatarsorompo-3.PNGA magyar–szerb határ – ahol a magyar kormány gyűlöletkampánya szerint a legtöbb „illegális bevándorló” érkezik – nemcsak az EU külső határa déli irányban, hanem a schengeni övezeté is. Ez azért fontos, mert a schengeni egyezmény, amelynek 2008 januárja óta részese Magyarország is, a belső határok eltörlésén túl a külső határvonalak megerősített ellenőrzését is előírja.

Magyarországot immár hetedik éve (amiből ötöt Orbán Viktor és kormánya fémjelez) semmi nem akadályozta abban, hogy a lehető legszigorúbb határőrizeti gyakorlatot vezesse be magyar–szerb viszonylatban. Ha ahhoz támadna kedvünk, hogy lovas polgárőrökkel vagy békemenetelőkkel járőrözzünk a határvonal mentén,

megtehetnénk. Az EU valószínűleg még pénzt is adna rá.

Ugyanakkor semmilyen információ nincs arról, hogy az említett időszakban a magyar kormányok értékelhető lépéseket tettek volna egy valóban hatékony határvédelem megszervezése érdekében. (Ellenben az elvileg a schengeni határok megvédésére kapott terepjárókat „felszívta” a rendőrség.

Idén februárban egy egész magyar forgatócsoport sétálgatott oda-vissza a határon Ásotthalomnál anélkül, hogy egyetlen hivatalos emberrel találkozott volna. Ha valaki ilyen körülmények közt kormányszereplőként a dél felől érkező tömegek miatt siránkozik a vasfüggönyt idéző műszaki határzárért kiáltva, akkor az elmúlt éveket valószínűleg átaludta, és ébredés után először is a saját háza táján kellene keresnie a felelőst. (nol.hu)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr537530708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása