CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepel a központba kerülhet, Budapest pályázik a 2024-es olimpiára

2015. június 27. 05:39 - csú

olimpiai_zaszlo.jpgBoston, Hamburg és Róma után a Fővárosi Közgyűlés is úgy döntött, támogatja, hogy Budapest pályázzon a 2024-es nyári olimpia és paralimpia rendezési jogára. 

A tervekből kiderül, hogy a sportesemény központja Csepel északi részén illetve a Rákóczi híd környékén kapna helyet, míg a sportlétesítmények zöme a Hungária gyűrűre, mint olimpiai körútra lenne felfűzve.

A vidéki nagyvárosok is  nyernének, mert több sportágban (például a kézilabdában, kosárlabdában és labdarúgásban) is csak a finálékat tartanák a fővárosban, de a kajak-kenut Szegeden, míg a lovaglást Dunakeszin szurkolhatnánk végig.

Részletek és térképek itt!

A 2024-es játékokra  idén szeptember 15-ig lehet jelentkezni, a házigazdáról 2017-ben Limában dönt a NOB. Eddig Boston, Hamburg és Róma jelezte, hogy versenybe száll a rendezés jogáért.

Forrás: Válasz.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr177567936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása