CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Gyászos kis magyar történet

2015. július 01. 04:12 - csú

bicska-nyilas_1.PNGA modell azóta létezik, amióta az akkor még német tulajdonban álló kereskedelmi TV2 2011 januárjában leigazolta „hírpolitikai tanácsadónak” a Hír TV-s Pindroch Ferencet. A 90-es években alapított csatorna a NER eljöveteléig jól megvolt jobbról érkező hírpolitikai tanácsok nélkül is, ám a fülkeforradalom új játékszabályokat hozott, s mára – magát műsornak álcázva – menekülteket üldöz a határon.

Most pedig azt halljuk, hogy a BAT egyrészt pályáztatás nélkül, potom pénzért megkapja az állami dohány-nagykereskedelmi monopóliumot, másrészt közvetlenül a nem pályázás előtt Lánczi Tamás bekerül a dohánymulti felügyelőbizottságába. Láncziról annyit érdemes tudnia az egyszerű alattvalónak, hogy semmilyen üzleti tapasztalata nincs, hiszen eddig csak a kormányzatban, illetve a papája által vezetett Századvégnél dolgozott, viszont Habony Árpád újsütetű üzlettársaként is olyasvalakinek számít, mint a matematikában az, aki

publikált már közös cikket Erdős Pállal.

Fogalmazzunk direktebben: nem kell feltétlenül sorszámot tépnie, ha be akar jutni Orbán Viktorhoz.

Az eset tanúsága szerint a fent vázolt üzleti séma továbbra is működik: attól még, hogy a gyűlölt multik közé tartozol, te is jóban lehetsz a rendszerrel, csak meg kell találnod a módját, hogyan tegyél a rezsim kedvére.

És még valamiről árulkodik ez a gyászos kis magyar történet: nincs itt semmiféle gazdasági szabadságharc, nem számít sem a nemzeti érdek, sem a költségvetés, sem az egészség, sem a „közjó” – csak a dohány. (nol)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr387566144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása