CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kicsi és nagy nullák

2016. január 04. 02:37 - csú

penzosztas-1.jpgMagyarország a lehetőségek hazája, itt évekig el lehet lopni az emberre bízott milliárdokat, csak úgy kell csinálni, mintha minden rendben volna. Az ellenőrzéssel felruházott MNB úgysem veszi észre, ha fontos emberről van szó, fel sem tételezi róla a csalást. Jól kell öltözni, meg kell válogatni a barátokat, akiket a lopott pénzből támogatni lehet és megfelelő VIP páholyba kell bekéredzkedni. Aki ezt teszi, szépen gazdagodhat, értéktelen kötvényeket adhat ki, külföldre menekítheti a pénzecskéjét, aztán ha mégis lebukik, néhány év múlva előveheti és élhet tovább boldogan.

Az a baj, hogy ezekről a „sikeres” lopásokról, csalásokról úton-útfélen beszélnek, erről szólnak a bulvár cikkei, sőt, a kocsmában két kevert között is megbeszélik a történteket. Nem kell aztán csodálkozni, ha megesik, hogy valaki kedvet kap valami ilyesmihez.

A minap az egyik Heves megyei kis faluban Fülig Jimmy leszármazottja próbálkozott. Levelet dobott be az egyik kapun, ezzel a szöveggel: „A telefonba kaptál üzenet ha nem teljesíted eszt 10 óra volt. Háridő módosítok et 6ig 3000 Ft-ot tegyé le a Polgármester Kinti vc papírtartójába, mert ha nem ráfizetel az életeddel.”

Nem kapott pénzt, de nem adta fel, küldött még egy postai levelet is, a borítékra a nevét, címét is ráírta, akkurátosan. „Bravúros nyomozás” végén elkapták. Az a társasházi közös képviselő sem volt okosabb, mint a vidéki Jimmy, mert úgy próbált lenyúlni az általa kezelt ház számlájáról két és fél milliót, hogy a havi járandósága elé írt még két számot. A bankjában persze kiszúrták a csalást, ő sem volt VIP ügyfél.

Régi igazság:hülye az, aki nálunk kicsiben próbálkozik!

Somfai Péter (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr848228860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása