CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Amiről a csepeliek keveset tudnak: Mi zajlik a polgármester árnyékában?

2016. február 01. 05:57 - csú

borbely_kerdojellel.pngItt a magyarázat: miért nem ment el a  csepeli "méregraktáros" közmehallgatásra, miért kerüli a kínos ügyeket Borbély Lénárd

Beletekintettem a polgármester által jegyzett (gyakorlatilag mindent ő ír alá), „Tájékoztató az előző testületi ülés óta végzett munkáról” című 39 oldalas dokumentumba. Ebből mintegy két oldal a saját áldozatos munkájáról szóló tájékoztató, amiből megtudtam, hogy 26 rendezvényen vett részt, ennek közel 35 %-án reprezentált, ünnepelt, koncertezett. Rendkívül zsúfolt programjának ~43%-át vezetői egyeztetésekkel, illetve fővárosi párt és önkormányzati egyeztetésekkel kellett töltenie, így már nem maradt ideje, hogy részt vegyen például a január 21-ére összehívott rendkívüli fővárosi közgyűlésen, valamint az általa 15-ére meghirdetett  közmeghallgatáson. Egyébként ezekről egy sort sem írt a polgármester, mint akinek a két ügyhöz semmi köze.

Mégsem ezért ragadtam tollat, illetve ültem le számítógépem elé. Néhány érdekességen akadt meg a szemem. Közzéteszem:

> lassan egy éve nincs(!) a Polgármesteri Hivatalban közbeszerzési referens, pedig a törvény szerint egy közbeszerzési csoportot kellene a hivatalban működtetni. Hiába, nincs rá pénz. Vagy attól félnek, hogy egy közbeszerzési csoport csak gátja lenne a vezetés szárnyaló elképzeléseinek, netán még beleszólna abba, hogy kik nyerjék a közbeszerzéseket?

> Folyik a Dagi csárda átalakításának tervezése. A „polgármesteri egyeztetés keretében, vendéglátó-ipari szakértő bevonásával” folyó munkában, azaz ellenőrzött keretek között, „további változtatási javaslatok érkeztek”. Kitől? Csak nem Németh Szilárdtól? Nem érdekes. Van rá 240 mFt!!! Hurrá. Így most már lesz benne: „5-6 darab 4*-os apartman-egység, földszintre étterem, rendezvényterem, alagsori szintre konyhaüzem, és színvonalas borozó/rendezvényterem”. Csak azt nem értem miért van szüksége az önkormányzatnak egy csárdára, amit ráadásul neki kell felújítani 240 millióért, majd tovább milliókért működtetnie. Sejtésem van ugyan, de bizonyítani nem tudnám, hogy a megrendelő Németh Szilárd, aki a csárdától nem messze megvalósuló birkózócsarnok mellé akar egy magyaros éttermet és szállást is biztosítani. Valószínűleg ezért kell a polgármesternek a csárda átalakításának ügyébe ilyen mértékben bekapcsolódnia. Számára most ez a kijelölt feladat. Lehet, hogy ezért nem tudott részt venni a közmeghallgatáson, vagy a fővárosi közgyűlés rendkívüli ülésén , ahol többek között már akkor is – úgy mint január 27-én ‑ a csepeli HÉV sorsáról kellett volna nyilatkoznia?

> Immár ötödik éve nem tudnak előbbre jutni a volt Görgey iskola ügyében. Az önkormányzat szeretné a felszámolótól olcsón megvenni az ingatlant. Volt, amikor 1 forintot ajánlott érte. Nem jött össze, de azóta is „folyamatos kapcsolatban” vannak a céggel, ezek szerint eredménytelenül, miközben az „ingatlan értékesítésére kiírt első pályázati kör eredménytelen volt.” Nem csoda: az ingatlan bontási költsége az elkészült felmérés szerint, 149,5 millió forint!  De ki írta ki a pályázatot? Az önkormányzat, amely még nincs tulajdonon belül?

> A Cirmos sétányi volt Pedagógus Szálló helyére 5 csoportos bölcsődét és 3 csoportos óvodát képzelnek el, mintegy 572 mFt-ból, amit valószínűleg pályázati pénzek segítségével akarnak valamikor megépíteni. Vajon mit szólnak az amúgy is zsúfolt területen élők a tervezett fejlesztéshez? Megkérdezték őket?

> A Szent Imre térre tervezett „Üzletközpont” közbeszerzési eljárása folyik, miközben az „építési engedély 2015. november 15-én lejár”. Az ott működő bkv-s, péksüteményes, újságos pavilonokat meg már rég felszámolták. Kellett a hely a 400 milliós parkfejlesztéshez, amelynek javítása lassan elkezdődhet, a csepeliek meg várjanak egy kicsit a szolgáltatásokra.

> a kerületi közterület-felügyelet jelentése 209 iktatásról, 59 egyébről (bejelentésekről, roncs autó tulajdonosainak kiértesítéséről, rendszám nélküli autók elszállításáról stb), továbbá 7 feljelentésről ad számot, amellett hogy 220 bírságot szabtak ki, amiért kb. 3 millió forintot kell a „vétkeseknek” befizetni”. A tájékoztatót „Sághi Jenő igazgató megbízásából” a titkárságvezető írta alá, amivel csak annyi a gondom, hogy a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatóság honlapján Sághi úr, mint csoportvezető szerepel. Most melyik az igaz?

Ahogy a fentiekben jeleztem, vaskos anyagot kellett a testületi tagoknak átolvasni. Szerintem nem szokták, mivel ez tájékoztató anyag, s nem lehet róla tárgyalni, vitatkozni sem. Pedig a felsorolt néhány ügy azt mutatja, lett volna miről beszélni a legutóbbi képviselő-testületi ülésen. Nem is beszélve arról, hogy a kormány és a főváros, a csepeli vezetők hallgatólagos támogatásával, ismét a csepeli HÉV megszüntetésével foglalkozik, amely ellen egyszer már sok ezren, köztük az akkori fideszesek is, tiltakoztak. Mit érdekli ez már a Fideszt? Most ők diktálnak. Mindent.

V O X

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr428325360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása