CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Orbánék korruptsági rekordja

2016. február 03. 03:17 - csú

korrupcios_rajz.PNGValami, amiben mi állunk az élen a környéken: megjelent a Transparency International korrupciós listája, amelyen Magyarországnak sikerült három helyet rontva szinte az összes régiós vetélytársát lenyomnia korruptságban. Mindeközben ameddig a szem ellát, egyedül nálunk nem vittek el még egyetlen volt vagy jelenlegi kormánytagot sem korrupcióért, annak ellenére, hogy – a jelentés szerint – nem a lakosság vagy a vállalkozói szféra a korrupt itt, hanem elsődlegesen az állam. Lánczi András, a Corvinus rektori székének várományosa nemrég felülmúlhatatlan kifejező erővel fogalmazta meg a hozzá közel álló kormánypárt védelmének szándékával, hogy „amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája”. Ezt a Transparency most írásba is adta.

A biztonság kedvéért név szerint említik a központosítva gazdagított Duna Aszfalt–Market–Mészáros-érdekeltséghalmazt. Mielőtt még ásítva továbblapoznánk – mi meglepő van ebben, hiszen nálunk még a korrupcióellenes küzdelemre szánt támogatást is ellopták? –, érdemes az eredmények grafikus ábrázolására pillantani, hogy lássuk, a ré­giónkbeli, és ugyancsak a posztszocialista átmenet nyűgeivel küzdő Észtország épp a miénkkel ellentétes korrupciós utat járt be, miközben a versenyképessége körülbelül annyit javult, amennyit a mienk romlott.

Az összefüggés kézenfekvő.

Azt a pénzt, amiből jó oktatás, működő egészségügy, szebb otthon, bőkezűbb munkahely épülhetne, most Mészáros és társai viszik haza. Mindenki, aki ezt szó nélkül tudomásul veszi, lemond arról, hogy valaha is jobb legyen.

Forrás: nol.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr798341628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása