CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mérgező felhőtől rettegnek Csepelen, repedeznek a falak a Duna-parton

2016. február 05. 05:43 - csú

metrans-mereg.PNGRepedeznek a falak, esnek le a falról a csempék a csepeli Rév utcában, ahol egy hónapja jelentek meg a rejtélyes munkagépek. A helyiek szerint veszélyes anyagokat is tárolhatnak majd a Duna-parti telepen.

– Úgy egy hónapja jelentek meg először a munkagépek. Fogalmam sincs, mi készül, tájékoztatást itt nem kaptunk, a kerületi újságból tudjuk, hogy itt lesz valamilyen tároló, amit egy vasúti cég épít – mondja a Rév utca egyik lakója.

Repedeznek a falak:

Ez a Duna-part menti utca a legközelebbi lakóterület, amely csupán néhány száz méterre található a teleptől, ahol a közelben élők szerint, amint elkészül, veszélyes anyagokat is tárolnak majd.

– Már most sok bosszúságot okoz. A falak elkezdtek repedezni, a csempék hullani a fürdőszobában, ahogy megjelentek a tehergépek. Nincs egy főnök vagy vezető a munkások között, akinél egyáltalán érdeklődni lehet, mi folyik itt! – fakad ki a hölgy.

Tócsatűz és fura szag

A Duna partján épülő telepen hatalmas a hangzavar, az óriási, kilométeres hosszúságú területet már teljesen áttúrták. Közben egy furcsa, állandóan érezhető szag terjeng, amely leginkább az élesztőre hasonlít.

– Nemrég egy szennyvízelvezetőt építettek, nagy felfordulás volt. Akkor sem kérdeztek minket róla. Az biztosnak tűnik, hogy veszélyes anyagokat hoznak ide, de, hogy milyeneket, nagy a hallgatás – mondja a telephez közeli kutyaiskola munkatársa. – Nemrég volt egy lakossági fórum, ahol a cég embere egy papírt osztott ki, amin az állt, az itt tárolandó anyagok „toxikus felhőt”, illetve „tócsatüzet” okozhatnak. Ilyet még nem hallottam. Tűzoltó, katasztrófavédő bará­taimat kérdeztem, sokuk ebét mi tanítjuk, de ha ők nem tudják, mi lehet az a tócsatűz, akkor a cég honnan vesz ilyet? – tárja szét a karját a férfi.

Konténerek érkeznek

Ez nem nyugtatja meg azt a környezettudatosan működő általános iskolát, amely a telepbe tor­kolló Rózsa utca másik végén van.

– Lehet ennek örülni? Nem tudom, hogy gondolják – rázza a fejét kérdésünkre egy apuka. 

Az építtető a Metrans Konténer Kft., amely szerint logisztikai központot építenek. Ám az építési területen a Fővárosi Csatornázási Művek tábláját is megtaláljuk, később megtudjuk: ez részben a Fővárosi Vízművek ivóvízbázis-védő területe. Így mérgező anyagot nem lehetne itt kezelni.

– A Metrans terminálon legalább kétszáz új munkahely jöhet létre. Semmilyen anyagot, terméket nem fognak sem kezelni, sem tartósan tárolni – szögezte le kérdésünkre a csepeli önkormányzat. A területen közlésük szerint zárt vasúti konténerek fogadása, csoportosítása, szétosztása történik majd, aztán gyors továbbítása, lehetőleg egy–két napon belül. (Jegyzetünk itt.)

Forrás: BORSONLINE.HU

metrans-mereg-2.PNG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr848361408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása