CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Gyáván menekül a csepeli Fidesz a csepeli lakosság kérdései elől

2016. március 21. 05:57 - csú

kt-fidesz-2014-tol.PNGRendkívüli képviselő-testületi ülés volt Csepelen a múlt hét szerdáján.A demokratikus ellenzéki pártok kezdeményezésére volt kénytelen összehívni az ülést a polgármester. Arra nem volt kényszerítve, hogy este hétre hívja össze, azt magától találta ki.

Az ellenzék azt szerette volna, hogy a képviselő-testület tárgyaljon a Csepel lakosságát érintő legfontosabb ügyekről is. Ilyen a METRANS beruházás, és annak hatása a kerület lakóira, valamint a HÉV megszüntetésével kapcsolatos elképzelések - kezdi tudósítását Horváth Gyulaamit így folytat:

 

Az ellenzéki képviselők annak rendje és módja szerint gyülekeztek a tanácsterembe. A Fideszesek pontban hét órakor egy csoportban érkeztek. Nem köszöntek, csak durcásan lehuppantak a székeikre. Viszont talpig kokárdában voltak! Március 16-án!  Mintha eltévesztették volna a dátumot.  Március 15-én, az igazi ünnepnapon ugyanis napközben nem mutatkoztak. Volt, aki külföldre ment ünnepelni, és volt, aki hajléka magányába menekült.
16-án viszont látványosan demonstráltak!

A polgármesteri hivatal beléptető rendszerekkel, közterület felügyelőkkel, és biztonsági őrökkel védett „várában, bátran” kitűzték a kokárdát. Hét óra öt perckor, már jelentkezett is első – még hangját sose hallató – emberük, és reszkető hangon kérte, hogy az ellenzék által előterjesztett négy napirendi pontot ne tárgyalja a képviselő testület.
Ezt a felvetést aztán ünnepélyesen meg is szavazta a kokárdás Fidesz többség! Maradt egy napirend, amit a polgármester erőltetett az ülésre, és azt hagyták csak meg.

A testület két DK-s tagja itt ki is kapcsolta a gépét, felállt, és kivonult. Ugyanis innentől kezdve az értekezlet valódi tartalmát vesztette. A polgármester napirendjét ugyanis, - a krízislakások felújítása - a „rendes” ülésen is meg lehet tárgyalni.

A testület fideszes többsége viszont kinyilvánította, hogy továbbra sem enged betekintést Csepel életének átalakítására szolgáló elképzeléseikről. Az ellenzékben, - meg a csepeli emberekben - tovább erősödik a gyanú, hogy itt nem is Csepel fejlesztése, hanem a közpénzek „irányított kezelése” folytatódik. Méghozzá úgy, hogy a rossz döntések következményeit Csepel lakossága fogja megszívni.  Egyébként, miért ne lehetett volna megtárgyalni ezeket a napirendeket?

Amennyiben a többségi Fidesz képviselői - a polgármesterrel az élen - azt szerették volna, hogy érdemi, és a teljes lakosságot lefedő képviselői többség véleményével kialakított döntés szülessen, felkészül és beleáll a vitába.
De nem akarnak érdemi döntést! Nem akarják tudni, kezelni, beépíteni a lakosság azon részének a véleményét, akik aggódnak környezetükért, aggódnak jövőjükért. Pedig ezek már nem kisebbségben, többségben vannak! Nem ezt szeretné a csepeli Fidesz-elit, tehát nem áll bele a vitába! Mit szeretnének tehát?

A látszat azt mutatja, hogy a fideszesek azt szeretnék, ha az itteniek mennél kevesebbet tudnának arról, amit az ő bőrükre, nélkülük csinálnak! Nem akarják, hogy megtudják milyen veszélyeket jelent egy vegyi átrakó, baleset esetén! Nem akarják, hogy megtudják, mit jelent Csepel útjainak 20 százalékos forgalom növekedése akkor, amikor a konténerszállító kamionok ellepik az útjainkat. Nem akarják, hogy megtudják az emberek, hogy mit is jelent majd, ha a HÉV megszűnik és a tized kapacitású villamosok csak a vágóhídig viszik az utasokat.
Pedig majd megtudják! De akkor aztán, kokárdával, vagy anélkül, de érdemes lesz a fideszes képviselőknek menekülni.

Forrás: Horváth Gyula Facebook oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr718505380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása