CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Jön a polgári engedetlenség! A részleteket ma délben ismertetik

2016. március 24. 00:34 - csú

esernyosok_tuntetese.jpgLejárt az ultimátum határideje, amit a március 15-i pedagógus tüntetés résztvevői szabtak a kormánynak. Sem Orbán Viktor miniszterelnök, sem Áder János köztársasági elnök nem kért bocsánatot az állam által megsértett emberektől, és nem jelöltek meg  döntéssel felhatalmazott kormányzati tisztségviselőt sem, aki a pedagógusok követeléseiről tárgyalna velük, ezért egy hét múlva, március 30-án reggel 8 órától 9 óráig beszüntetik a munkát a tanítók és a tanárok.  A tiltakozó akció és a szolidaritás részleteit ma délben, Budapesten az Alkotmány utcában ismertetik a szervezők.

Törley Katalin, Pilz Olivér, Pukli István, a Tanítanék Mozgalom képviselői többek között ezt írják közleményükben:

A Tanítanék Mozgalom március 23-án éjfélig adott határidőt a kormánynak, hogy válaszoljon: elfogadják-e azt a 12 pontot, amelyeket a Civil Közoktatási Platform dolgozott ki, és hajlandóak-e haladéktalanul tárgyalóasztalhoz ülni a CKP szakértői csoportjával, hiszen e pontok bevezetése elengedhetetlen ahhoz, hogy már a jövő tanévben nyugodtabb, a diákok és a tanárok számára jobb körülmények között kezdődjön el az iskola.

Ez a határidő  éjfélkor lejárt.

A logikus lépés az lenne, hogy ezután sztrájkba lépünk. Csakhogy ma Magyarországon a sztrájktörvény anomáliái miatt ez lehetetlen. Mivel a kormány  nem reagált,  a Tanítanék Mozgalom az ország összes iskoláját arra hívja, hogy együtt, közösen, polgári engedetlenséggel fejezzük ki: nem vagyunk elégedettek az oktatási rendszerrel és azonnali változásokat követelünk.

Március 30-a reggel 8 és 9 óra közötti időre polgári engedetlenségi akciót hirdetünk.

Emellett pedig arra kérjük az állam velünk egyetértő, velünk szolidáris állampolgárait, hogy a saját eszközeikkel fejezzék ki támogatásukat.

Az esemény végleges meghirdetésére 24-én délben, a Kossuth tér és Alkotmány utca sarkán sajtótájékoztatón kerül sor.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr908521746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása