CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ferenc pápa pünkösdi gondolatai

2017. június 05. 10:11 - csú

ferenc_papa-2017_punkosd-333-as.png"A sokszínűség nélküli egység sem eredményes, mivel ez a szabadság megszűnéséhez vezethet"

Az egyházban egységre és sokszínűségre egyaránt szükség van - hangsúlyozta Ferenc pápa a római Szent Péter téren pünkösd vasárnap kora délelőtt bemutatott szentmisén.

A mise után, a Mennyek Királynője (Regina Coeli) - imádságot kísérő rövid beszédében Ferenc pápa elítélte a londoni merényletet. Kijelentette, ismét ártatlan civilek voltak az áldozatok. 

A pünkösdi misén mondott homíliájában Ferenc pápa azt mondta, hogy a Szentlélek "kreatív", mivel mindig új dolgokat teremt.

Megjegyezte, hogy az egyházban az

egymástól való különbözőség egység nélkül nem vezet eredményre. Ha mindenki másképpen gondolkodik, akkor egyesek azt hiszik, egyedül ők a múlt "hajthatatlan" letéteményesei, csak ők birtokoljak az igazságot, mások viszont "avantgardisták" és kizárólag a jövőbe tekintenek - hangsúlyozta Ferenc pápa.

Hozzátette: hasonlóképpen a sokszínűség nélküli egység sem eredményes, mivel ez a szabadság megszűnéséhez vezethet. Ha mindenki egyformán gondolkodik, akkor ez homológiához vezet, szabadság nélkül - jelentette ki.

Ferenc pápa azt mondta, az egyházban nem lehet "oldalt" választani, egyiknek vagy másiknak "szurkolni" az egységes egyház helyett, nem lehet "jobb- vagy baloldali" kereszténynek lenni ahelyett, hogy fivérek és nővérek az egyház "alázatos és hálás" fiai lennénk. A pápa szavait tűző napon több tízezren hallgatták a Szent Péter téren.

Pünkösdi hagyomány szerint a római Pantheon mennyezeti nyílásából több tízezer vörös rózsaszirmot szórtak le le a Szentélek eljövetelének jeképeként vasárnap délben. (MTI)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr212564481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása