CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mi bűzlik Csepelen?

2017. július 05. 08:54 - csú

buzlik_2.PNGAz irritáló szag régóta keseríti a csepeliek életét.

A megengedettnél nagyobb bizonyos vegyszerek értéke a csepeli csatornában a Greenpeace mérése szerint, a zöldek nyílt levelet írtak a katasztrófavédelemnek az eredményről és a további teendőkről.

A környezetvédő szervezethez az utóbbi hónapokban több bejelentés érkezett arról, hogy Csepelen a Dézsa utcában, a Duna-lejáró utca és a Déli utca környékén a csatornából elviselhetetlen vegyszerszag árad. A környéken több ipari üzem is található, a Greenpeace a szag nyomára eredt és mintákat vettek a csatornából, a tisztítás előtti szennyvízből. Az egyik mérési pont a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Csepeli Weiss Manfréd Telephelye mellett volt közvetlenül.

A mintákat akkrediált laborban vizsgálták. Kiderült, hogy magas koncentrációban vannak jelen

szerves szennyezők. A kórházközeli mintákban 50,3 mg/l, a telephelytől mintegy száz méterre 32,2 mg/l volt a teljes ásványolaj-koncentráció (TPH). Ez lényegesen több, mint a vonatkozó rendelet szerinti „a befogadóba való közvetlen bevezetés során megállapított” legmagasabb megengedhető 20 mg/l-es határérték.

Jelentősebb koncentrációban voltak jelen a krezolok, az oktánsav, a 3-fenoxi-1-propanol, az o-hidroxi-bifenil, valamint diizopropil-naftalinok, ezeknek egy része környezetszennyező és irritáló hatású vegyszer.

A szervezet vegyianyag-szakértője most várja a Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatásátát, mit tettek eddig az ügyben, és milyen intézkedésekkel tervezik megszüntetni a szennyezést. (Magyar Narancs)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7012642323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása